חיים כהן מבשל עם הילה אלפרט ב"שום פלפל ושמן זית". קבלו את המתכון לספגטי חריף עם לבבות עוף וצנוניות:
מרכיבים
- 50 גרם שקדים שלמים, קצוצים דק
- מלח
- שמן זית
- 1 ק"ג לבבות עוף, נקיים וחצויים
- 500 גרם ספגטי
- 2 פלפלים חריפים ירוקים, פרוסים דק
- 6 צנוניות, קצוצות דק
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- עלים מ־8 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
- חופן עלי ראשד או מיזונה, קצוצים דק
אופן ההכנה:
- מחממים במחבת כף שמן זית ומזהיבים את השקדים עם כמות נדיבה של מלח. מצננים.
- מבשלים את הספגטי על פי הוראות היצרן. לא מסננים.
- במחבת גדולה מאוד מחממים את שמן הזית, מנמיכים לאש קטנה ומטגנים בכ־5 כפות שמן את הפלפל החריף והצנוניות עד שיזהיבו קלות. מוציאים, מגבירים את האש ומטגנים את הלבבות החצויים על אש גבוהה. ממליחים ומוסיפים למחבת את השום, ומטגנים עוד כחצי דקה.
- מסננים את הפסטה ומעבירים למחבת, מטגנים כדקה יחד עם הלבבות, הצנונית והפלפלים, מוסיפים פטרוזיליה וראשד, מפזרים את השקדים ומגישים.