חיים כהן מבשל עם הילה אלפרט ב"שום פלפל ושמן זית". קבלו את המתכון לסלט קורקבנים ותפוחי אדמה בשמאלץ:
מרכיבים
- חצי ק"ג קורקבנים של עוף, טריים
- 150 גרם שומן אווז
- 1 עלה דפנה
- 5 גרגרי פלפל אנגלי
- 2 תפוחי אדמה באטר או בלו ליפס, חתוכים לקוביות בגודל סנטימטר
- מלח
- פלפל שחור
לירקות חתוכים:
- 4 צנוניות פרוסות דק
- פלפל חריף טרי פרוס דק
- 6 עגבניות שרי
- 1 קולרבי
- 1 גזר
- 3 עגבנית מגי
- 1 צנון
- 2 פלפל אדום (עדיף שושקה)
- 2 שומרים קטנים
- עלים מ-8 גבעולי פטרוזיליה, מופרדים, שלמים
- 3 יחידות בצל ירוק, חתוך למקטעים של סנטימטר
- מלח אטלנטי
- מיץ מ-2 לימונים
- שמן זית
אופן ההכנה:
- רוחצים את הקורקבנים ומייבשים היטב. חותכים את השומן לקוביות, מניחים בסיר קטן ומוסיפים את הקורקבנים. אחרי שהשומן נמס מוודאים שהוא מכסה את הקורקבנים.
- מוסיפים את עלי הדפנה ואת גרגרי הפלפל האנגלי ומבשלים על אש נמוכה מאוד למשך שעתיים או עד שהקורקבנים רכים אבל לא שחומים
- מוציאים את הקורקבנים בעזרת כף מחוררת ומניחים להצטנן.
- מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם השמאלץ ומבשלים למשך חצי שעה. מוציאים בעזרת כף מחוררת.
- חותכים כל קורקבן לארבעה חלקים. עד כאן ניתן גם להכין יום מראש ולשמור במקרר בצנצנת. במחבת לוהטת צורבים את הקורקבנים ואת תפוחי האדמה.
- חותכים את הירקות לקוביות, מעבירים לקערה, מוסיפים את הקורקבנים ואת תפוחי האדמה, מערבבים עם שמן זית ומיץ לימון, מוסיפים את העלים, מערבבים ומגישים.