שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון של חיים כהן לסלט קורקבנים ותפוחי אדמה בשמאלץ

מתכון של חיים כהן לסלט קורקבנים ותפוחי אדמה בשמאלץ
חיים כהן מארח את הילה אלפרט, חברה ותיקה, ב"שום פלפל ושמן זית". יחד הם מרימים ארוחה שחוגגת את חומרי הגלם שלא זוכים למספיק תהילה, ומכינים סלט קורקבנים ותפוחי אדמה בשמאלץ
Getting your Trinity Audio player ready...
סלט קורקבנים
צילום: כאן

חיים כהן מבשל עם הילה אלפרט ב"שום פלפל ושמן זית". קבלו את המתכון לסלט קורקבנים ותפוחי אדמה בשמאלץ:

מרכיבים

  • חצי ק"ג קורקבנים של עוף, טריים
  • 150 גרם שומן אווז
  • 1 עלה דפנה
  • 5 גרגרי  פלפל אנגלי
  • 2 תפוחי אדמה באטר או בלו ליפס, חתוכים לקוביות בגודל סנטימטר
  • מלח
  • פלפל שחור

לירקות חתוכים:

  • 4 צנוניות פרוסות דק
  • פלפל חריף טרי פרוס דק
  • 6 עגבניות שרי
  • 1 קולרבי
  • 1 גזר
  • 3 עגבנית מגי
  • 1 צנון
  • 2 פלפל אדום (עדיף שושקה)
  • 2 שומרים קטנים
  • עלים מ-8 גבעולי פטרוזיליה, מופרדים, שלמים
  • 3 יחידות בצל ירוק, חתוך למקטעים של סנטימטר
  • מלח אטלנטי
  • מיץ מ-2 לימונים
  • שמן זית

אופן ההכנה:

  1. רוחצים את הקורקבנים ומייבשים היטב. חותכים את השומן לקוביות, מניחים בסיר קטן ומוסיפים את הקורקבנים. אחרי שהשומן נמס מוודאים שהוא מכסה את הקורקבנים.
  2. מוסיפים את עלי הדפנה ואת גרגרי הפלפל האנגלי ומבשלים על אש נמוכה מאוד למשך שעתיים או עד שהקורקבנים רכים אבל לא שחומים
  3. מוציאים את הקורקבנים בעזרת כף מחוררת ומניחים להצטנן.
  4. מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם השמאלץ ומבשלים למשך חצי שעה. מוציאים בעזרת כף מחוררת.
  5. חותכים כל קורקבן לארבעה חלקים. עד כאן ניתן גם להכין יום מראש ולשמור במקרר בצנצנת. במחבת לוהטת צורבים את הקורקבנים ואת תפוחי האדמה.
  6. חותכים את הירקות לקוביות, מעבירים לקערה, מוסיפים את הקורקבנים ואת תפוחי האדמה, מערבבים עם שמן זית ומיץ לימון, מוסיפים את העלים, מערבבים ומגישים.
הפופולריים