את הערב הראשון של שבוע גליל מערבי ב"בואו לאכול איתי בערבית" פותחת סחר. למתכונים המלאים:
מנה ראשונה: "מגדל פיזה" - פיצה עם תוספות לצד סלט חסה בחומץ
מרכיבים:
- קילו קמח
- 2 כפות שמרים
- 2 כפות מלח
- 2 כפות סוכר
- חצי כוס שמן
- 3-4 כוסות מים פושרים
- רוטב עגבניות
- מוצרלה
תוספות: גמבה, תירס, זיתים
אופן ההכנה:
- לערבב בנפרד יבש ורטוב.
- ללוש יחד.
- להתפיח שעה.
- לרדד ולהרכיב את הפיצה.
- להכניס לתנור 180 מעלות.
מנה עיקרית: "הקולוסיאום" - לזניה עם בשר בקר לצד סלט קפרזה
מרכיבים:
מילוי לזניה:
- בצל
- 4 שיני שום
- גזר
- רוטב עגבניות
- עגבניה
- 2 שמנת מתוקה
- מלח, פלפל ואורגנו
- בשר בקר טחון שהופשר יום לפני
- מוצרלה
- פרמז'ן
סלט קפרזה:
- עגבניות שרי
- מוצרלה בייבי
- מלח, פלפל ואורגנו
אופן ההכנה:
לזניה:
- מטגנים בצל שלם ו-4 שיני שום.
- קוצצים דק ומוסיפים גזר.
- מוסיפים רוטב עגבניות ועגבניה חתוכה קטן.
- מוסיפים 2 מיכלי שמנת מתוקה ותבלינים.
- מוסיפים את הבשר הטחון שהופשר יום לפני, מערבבים ומחכים שיתבשל.
- מסדרים בתבנית שלוש קומות ומלמעלה מפזרים מוצרלה ופרמז'ן.
- שמים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.
סלט קפרזה:
- חותכים לחצי את העגבניות.
- מפזרים מלמעלה מוצרלה בייבי ומתבלים.
הגשה:
על צלחת גדולה ושטוחה שמים ריבוע של לזניה לצד סלט קפרזה.
קינוח: "טריויסו" - טרמיסו בטעם של פעם, לצד קפה, תה, יין לבן ולימונצ'לו
מרכיבים:
- ביסקוויטים
- 2 שמנת מתוקה
- 1 גבינת מסקרפונה
- 50 גרם אבקת סוכר
- סוכר
- שקית פודינג וניל
- נס קפה
- מעט ויסקי/כרמל
- קקאו
אופן ההכנה:
- מערבבים במיקסר שמנת מתוקה, גבית מסקרפונה, אבקת סוכר ופודינג וניל.
- טובלים את הביסקוויטים במים חמים, קצת וויסקי ונס קפה.
- מסדרים שכבת בסקוויטים ומעליה קצפת, ואז עוד שכבת בסקוויטים.
- מפזרים מעל אבקת קקאו.
- מכניסים למקרר למינימום 3 שעות.