המתכונים

בואו לאכול איתי בערבית | גליל מערבי - המתכונים של סחר

המתכונים של סחר: פיצה, לזניה וטירמיסו
את הערב הראשון של שבוע גליל מערבי ב"בואו לאכול איתך בערבית" פותחת סחר. מה בתפריט? פיצה לצד סלט חסה בחומץ, לזניה עם בשר בקר לצד סלט קפרזה ולקינוח - טרמיסו בטעם של פעם לצד קפה, תה, יין לבן ולימונצ'לו
Getting your Trinity Audio player ready...
סחר מבואו לאכול איתי
סחר מבואו לאכול איתי צילום: מכאן

את הערב הראשון של שבוע גליל מערבי ב"בואו לאכול איתי בערבית" פותחת סחר. למתכונים המלאים:

 

מנה ראשונה: "מגדל פיזה" - פיצה עם תוספות לצד סלט חסה בחומץ

מרכיבים:

  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 2 כפות מלח
  • 2 כפות סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 3-4 כוסות מים פושרים
  • רוטב עגבניות
  • מוצרלה

תוספות: גמבה, תירס, זיתים

אופן ההכנה:

  1. לערבב בנפרד יבש ורטוב.
  2. ללוש יחד.
  3. להתפיח שעה.
  4. לרדד ולהרכיב את הפיצה.
  5. להכניס לתנור 180 מעלות.

מנה עיקרית: "הקולוסיאום" - לזניה עם בשר בקר לצד סלט קפרזה

מרכיבים:

מילוי לזניה:

  • בצל
  • 4 שיני שום
  • גזר
  • רוטב עגבניות
  • עגבניה
  • 2 שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל ואורגנו
  • בשר בקר טחון שהופשר יום לפני
  • מוצרלה
  • פרמז'ן

סלט קפרזה:

  • עגבניות שרי
  • מוצרלה בייבי
  • מלח, פלפל ואורגנו

אופן ההכנה:

לזניה:

  1. מטגנים בצל שלם ו-4 שיני שום.
  2. קוצצים דק ומוסיפים גזר.
  3. מוסיפים רוטב עגבניות ועגבניה חתוכה קטן.
  4. מוסיפים 2 מיכלי שמנת מתוקה ותבלינים.
  5. מוסיפים את הבשר הטחון שהופשר יום לפני, מערבבים ומחכים שיתבשל.
  6. מסדרים בתבנית שלוש קומות ומלמעלה מפזרים מוצרלה ופרמז'ן.
  7. שמים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.

סלט קפרזה:

  1. חותכים לחצי את העגבניות.
  2. מפזרים מלמעלה מוצרלה בייבי ומתבלים.

הגשה: 

על צלחת גדולה ושטוחה שמים ריבוע של לזניה לצד סלט קפרזה.

קינוח: "טריויסו" - טרמיסו בטעם של פעם, לצד קפה, תה, יין לבן ולימונצ'לו

מרכיבים:

  • ביסקוויטים
  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 גבינת מסקרפונה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • סוכר
  • שקית פודינג וניל
  • נס קפה
  • מעט ויסקי/כרמל
  • קקאו

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במיקסר שמנת מתוקה, גבית מסקרפונה, אבקת סוכר ופודינג וניל.
  2. טובלים את הביסקוויטים במים חמים, קצת וויסקי ונס קפה.
  3. מסדרים שכבת בסקוויטים ומעליה קצפת, ואז עוד שכבת בסקוויטים.
  4. מפזרים מעל אבקת קקאו.
  5. מכניסים למקרר למינימום 3 שעות.
הפופולריים