המתכונים

בואו לאכול איתי - ערבית | המשולש - המתכונים של נע'ם

המתכונים של נע'ם: רול עוף, סטייק פילה ובסבוסה
את הערב החמישי והאחרון של שבוע המשולש ב"בואו לאכול איתי בערבית" תסגור נע'ם. מה בתפריט? רול עוף מסחן עם סלט מיליון דולר ורוטב טחינה-יוגורט, סטייק פילה ברוטב פטריות עם תפודים ואספרגוס, ולקינוח - בסבוסה במילוי קצפת
Getting your Trinity Audio player ready...
בואו לאכול איתי - ערבית | פרק 5 - משולש, הערב של נר'ם
בואו לאכול איתי - ערבית | פרק 5 - משולש, הערב של נר'ם צילום: מכאן

את הערב החמישי והאחרון של שבוע המשולש ב"בואו לאכול איתי בערבית" תסגור נע'ם. למתכונים המלאים:

מנה ראשונה: רול עוף מסחן עם סלט מיליון דולר ורוטב טחינה-יוגורט

מרכיבים: 

עוף:

  • חזה עוף טרי
  • חצי כוס חומץ
  • קורט מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כוס קמח
  • 3 בצלים גדולים
  • פלפל שחור גרוס
  • סומק
  • 6 טורטיות
  • עלי דפנה
  • פלפל שחור שלם

לסלט מליון דולר:

  • פטרוזיליה
  • נענע
  • שמיר
  • בזיליקום
  • גרעיני חמנייה
  • גרעיני דלעת
  • שקדים
  • צנוברים
  • חמוציות
  • שמן זית
  • מלח
  • לימון סחוט
  • רכז רימונים

לרוטב טחינה-יוגורט:

  • יוגורט טבעי
  • טחינה גולמית
  • מלח
  • לימון סחוט
  • שן שום כתושה

אופן ההכנה: 

עוף:

  1. משרים את העוף בתערובת חומץ, מלח, שמן זית, קמח ומים.
  2. שוטפים היטב ומעבירים לסיר.
  3. מטגנים בצל קצוץ עם פלפל שחור שלם ועלי דפנה בשמן זית.
  4. מוסיפים את העוף, מערבבים עם הבצל, מוסיפים מים ומלח.
  5. מבשלים עד שהעוף מוכן ומצטנן.
  6. מפוררים את העוף לחתיכות קטנות.

מילוי:

  1. מטגנים 3 בצלים קצוצים בשמן זית על אש נמוכה עד להזהבה מלאה.
  2. מוסיפים מעט מציר העוף המבושל.
  3. מוסיפים את העוף המפורר ומתבלים במלח, פלפל שחור וסומק.

הרכבת הרולים:

  1. חותכים את הטורטיות למשולשים.
  2. ממלאים בתערובת העוף והבצל ומגלגלים.
  3. מסדרים בתבנית משומנת.
  4. מורחים את הרולים בשמן זית וסומק.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות עד להשחמה.

סלט מיליון דולר:

  1. קוצצים דק את כל העשבים הטריים: פטרוזיליה, נענע, שמיר ובזיליקום.
  2.  מתבלים בלימון סחוט, מלח, שמן זית ורכז רימונים.
  3. קולים בשמן זית את הצנוברים והשקדים.
  4. מוסיפים את הגרעינים הקלויים, גרעיני החמנייה והדלעת והחמוציות לסלט.

רוטב טחינה-יוגורט:

מערבבים את כל המרכיבים: יוגורט, טחינה גולמית, מלח, לימון סחוט ושום כתוש.

מנה עיקרית: סטייק פילה ברוטב פטריות עם תפודים ואספרגוס

מרכיבים:

  • סטייק פילה עם מלח ופלפל
  • אספרגוס טרי

רוטב פטריות:

  • סלסלת פטריות טריות
  • בצל
  • שן שום
  • חמאה
  • שמן זית
  • לימון
  • אבקת מרק עוף
  • קמח
  • מלח, פלפל שחור, כמון, אבקת קארי
  • שמנת מתוקה

תפודים:

  • תפודי בייבי
  • טימין טרי
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • תערובת תיבול פילדלפיה
  • שמן זית

אופן ההכנה:

רוטב פטריות:

  1. מחממים בסיר שמן זית וחמאה.
  2. מטגנים בצל ושום עד להזהבה.
  3. מוסיפים פטריות פרוסות ומטגנים.
  4. מוסיפים כוס מים רותחים עם כפית אבקת מרק עוף.
  5. סוחטים חצי לימון ומבשלים מעט.
  6. מתבלים ומוסיפים כף קמח.
  7. לאחר שהרוטב מסמיך, מוסיפים שום כתוש, חמאה ושמנת מתוקה.

תפוד בייבי:

  1. שוטפים את התפודים.
  2. מערבבים עם טימין טרי, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, תיבול פילדלפיה ושמן זית.
  3. מכסים את התבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כשעה.

אספרגוס:

מטגנים במחבת עם שמן זית, מלח ופלפל שחור עד לריכוך.

סטייק:

  1. מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור.
  2. צולים בנינג'ה לפי הוראות היצרן ודרגת העשייה המועדפת.

קינוח: בסבוסה במילוי קצפת

מרכיבים:

קרם:

  • כוס ורבע חלב
  • 3 כפות קורנפלור
  • כפית מי זהר/מי ורדים
  • קופסת שמנת מתוקה

בצק:

  • 2 כוסות סולת
  • כוס חלב מיובש
  • קורט מלח
  • כף וחצי אבקת אפייה
  • רבע כוס קוקוס טחון
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • קופסת שמנת מתוקה
  • רבע כוס סוכר

סירופ:

  • כוס סוכר
  • כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  •  מספר טיפות מי ורדים/מי זהר

לקישוט: פיסטוק טחון

אופן ההכנה:

קרם:

  1. בסיר על אש נמוכה מערבבים חלב, קורנפלור ומי זהר.
  2. מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהקרם מסמיך.
  3. מצננים.

בצק:

  1. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: סולת, חלב מיובש, מלח, אבקת אפייה וקוקוס טחון.
  2. מוסיפים את החומרים הרטובים: חמאה מומסת, שמנת מתוקה וסוכר.
  3. מערבבים היטב לבלילה אחידה.

הרכבת העוגה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. משמנים תבנית קטנה.
  3. יוצקים מחצית מהבצק.
  4. מורחים את הקרם.
  5. מכסים בשכבה נוספת של בצק.
  6. אופים כ-25 דקות עד להזהבה.

סירופ:

  1. מבשלים יחד סוכר, מים ומיץ לימון עד המסת הסוכר.
  2. מוסיפים מי ורדים/מי זהר.
  3. יוצקים על העוגה החמה מיד בסיום האפייה.
הפופולריים