את הערב החמישי והאחרון של שבוע המשולש ב"בואו לאכול איתי בערבית" תסגור נע'ם. למתכונים המלאים:
מנה ראשונה: רול עוף מסחן עם סלט מיליון דולר ורוטב טחינה-יוגורט
מרכיבים:
עוף:
- חזה עוף טרי
- חצי כוס חומץ
- קורט מלח
- 3 כפות שמן זית
- חצי כוס קמח
- 3 בצלים גדולים
- פלפל שחור גרוס
- סומק
- 6 טורטיות
- עלי דפנה
- פלפל שחור שלם
לסלט מליון דולר:
- פטרוזיליה
- נענע
- שמיר
- בזיליקום
- גרעיני חמנייה
- גרעיני דלעת
- שקדים
- צנוברים
- חמוציות
- שמן זית
- מלח
- לימון סחוט
- רכז רימונים
לרוטב טחינה-יוגורט:
- יוגורט טבעי
- טחינה גולמית
- מלח
- לימון סחוט
- שן שום כתושה
אופן ההכנה:
עוף:
- משרים את העוף בתערובת חומץ, מלח, שמן זית, קמח ומים.
- שוטפים היטב ומעבירים לסיר.
- מטגנים בצל קצוץ עם פלפל שחור שלם ועלי דפנה בשמן זית.
- מוסיפים את העוף, מערבבים עם הבצל, מוסיפים מים ומלח.
- מבשלים עד שהעוף מוכן ומצטנן.
- מפוררים את העוף לחתיכות קטנות.
מילוי:
- מטגנים 3 בצלים קצוצים בשמן זית על אש נמוכה עד להזהבה מלאה.
- מוסיפים מעט מציר העוף המבושל.
- מוסיפים את העוף המפורר ומתבלים במלח, פלפל שחור וסומק.
הרכבת הרולים:
- חותכים את הטורטיות למשולשים.
- ממלאים בתערובת העוף והבצל ומגלגלים.
- מסדרים בתבנית משומנת.
- מורחים את הרולים בשמן זית וסומק.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות עד להשחמה.
סלט מיליון דולר:
- קוצצים דק את כל העשבים הטריים: פטרוזיליה, נענע, שמיר ובזיליקום.
- מתבלים בלימון סחוט, מלח, שמן זית ורכז רימונים.
- קולים בשמן זית את הצנוברים והשקדים.
- מוסיפים את הגרעינים הקלויים, גרעיני החמנייה והדלעת והחמוציות לסלט.
רוטב טחינה-יוגורט:
מערבבים את כל המרכיבים: יוגורט, טחינה גולמית, מלח, לימון סחוט ושום כתוש.
מנה עיקרית: סטייק פילה ברוטב פטריות עם תפודים ואספרגוס
מרכיבים:
- סטייק פילה עם מלח ופלפל
- אספרגוס טרי
רוטב פטריות:
- סלסלת פטריות טריות
- בצל
- שן שום
- חמאה
- שמן זית
- לימון
- אבקת מרק עוף
- קמח
- מלח, פלפל שחור, כמון, אבקת קארי
- שמנת מתוקה
תפודים:
- תפודי בייבי
- טימין טרי
- מלח
- פלפל שחור
- פפריקה מתוקה
- תערובת תיבול פילדלפיה
- שמן זית
אופן ההכנה:
רוטב פטריות:
- מחממים בסיר שמן זית וחמאה.
- מטגנים בצל ושום עד להזהבה.
- מוסיפים פטריות פרוסות ומטגנים.
- מוסיפים כוס מים רותחים עם כפית אבקת מרק עוף.
- סוחטים חצי לימון ומבשלים מעט.
- מתבלים ומוסיפים כף קמח.
- לאחר שהרוטב מסמיך, מוסיפים שום כתוש, חמאה ושמנת מתוקה.
תפוד בייבי:
- שוטפים את התפודים.
- מערבבים עם טימין טרי, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, תיבול פילדלפיה ושמן זית.
- מכסים את התבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כשעה.
אספרגוס:
מטגנים במחבת עם שמן זית, מלח ופלפל שחור עד לריכוך.
סטייק:
- מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור.
- צולים בנינג'ה לפי הוראות היצרן ודרגת העשייה המועדפת.
קינוח: בסבוסה במילוי קצפת
מרכיבים:
קרם:
- כוס ורבע חלב
- 3 כפות קורנפלור
- כפית מי זהר/מי ורדים
- קופסת שמנת מתוקה
בצק:
- 2 כוסות סולת
- כוס חלב מיובש
- קורט מלח
- כף וחצי אבקת אפייה
- רבע כוס קוקוס טחון
- 100 גרם חמאה מומסת
- קופסת שמנת מתוקה
- רבע כוס סוכר
סירופ:
- כוס סוכר
- כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- מספר טיפות מי ורדים/מי זהר
לקישוט: פיסטוק טחון
אופן ההכנה:
קרם:
- בסיר על אש נמוכה מערבבים חלב, קורנפלור ומי זהר.
- מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהקרם מסמיך.
- מצננים.
בצק:
- מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: סולת, חלב מיובש, מלח, אבקת אפייה וקוקוס טחון.
- מוסיפים את החומרים הרטובים: חמאה מומסת, שמנת מתוקה וסוכר.
- מערבבים היטב לבלילה אחידה.
הרכבת העוגה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- משמנים תבנית קטנה.
- יוצקים מחצית מהבצק.
- מורחים את הקרם.
- מכסים בשכבה נוספת של בצק.
- אופים כ-25 דקות עד להזהבה.
סירופ:
- מבשלים יחד סוכר, מים ומיץ לימון עד המסת הסוכר.
- מוסיפים מי ורדים/מי זהר.
- יוצקים על העוגה החמה מיד בסיום האפייה.