בערב השני של שבוע גליל מערבי ב"בואו לאכול איתי בערבית", החבורה מתארחת אצל דלאל לארוחה שמחברת את איטליה ופלסטין. למתכונים המלאים:
מנה ראשונה: "מאיטליה לפלסטין" חזה עוף מוקרם עם פטריות ובצל, לצד חמוצים ביתיים, ומאפה זעתר
מרכיבים:
חזה עוף:
- ראש בצל אחד
- קילו חזה עוף
- פטריות שמפיניון
- חמאה
- מלח, פלפל שחור, פלפל לבן
- גבינה צהובה
לחם זעתר:
- עלי זעתר קנויים
- קילו קמח
- כוס שמן צמחי
- כפית שמרים
- קורט מלח
- חמוצים שהיא מכינה בבית - זיתים שחורים וירוקים, חצילים
אופן ההכנה:
חזה עוף:
- מקפיצים את החזה עוף, עם בצל וחמאה ופטריות, מוסיפים קצת מים.
- תבלינים: מעט מלח, פלפל שחור ולבן.
- מסדרים את הכל במגש, ומגרדים מעל זה גבינה צהובה ושמים בתנור.
לחם זעתר:
- מרדדים את הבצק וחותכים לעיגולים, ממלאים בזעתר מוסיפים סומק מלח לימון/לימון.
- (במהלך היום היא תשים את זה במקפיא ולפני זה היא תשים בתנור).
- מכניסים לתנור זמן אפיה: 20 דקות כשהתנור חם.
הגשה:
- מקרימים בתנור כשהזעתר מפריד בין העיגולים.
- מוסיפים בהגשה שיפוד של עגבניות שרי, עלי בצל ונענע, לבנה ובולגרית שיהיה באמצע השולחן.
- קערית חמוצים ביתיים בצד.
מנה עיקרית: "חגיגה ביתית": סטייק סינטה עגל, לצד אורז עם בשר טחון, חמוצים ביתיים וסלט
מרכיבים:
- סטייקים
- שום
- לימון
- תבלינים: פלפל אנגלי, פלפל שחור, קינמון
- 3-4 אורז
- חצי קי"ג בשר טחון
- סלט קצוץ: עגבניות, מלפפון, בצל, נענע, פטרוזיליה
אופן ההכנה:
- מתבלים את הסטיקים ומטגנים אותם.
- שמים עם מים בסיר לחץ כרבע שעה.
- מטגנים את הבשר טחון עם התיבול של הסטייקים.
- מוסיפים מעט מים.
- מוסיפים את האורז לבשר.
- מכינים צלחת לחם מאותו בצק של הזעתר.
- חותכים סלט ומתבלים קרוב לארוחה.
הגשה:
שמים את הסטייק בצלחת בלי הרוטב. את האורז מגישים בקערית לעיצוב, הופכים על הצלחת, ומקשטים מלמעלה בפטרוזיליה וצנובר
קינוח: "פירמידה בכנען" - עוגת גבינת פודינג ופתיבר לצד שיפודי פירות העונה
מרכיבים:
- 36 ביסקוויט פתיבר
- 50 גרם מרגרינה
- גבינת כנען
- חצי כוס סוכר
- פודינג
- תות שדה
- חמוציות
- שיפודי ענבים דובדבנים
- סירופ שוקולד
אופן ההכנה:
- מערבבים ביסקוויטים פתיבר, מרגרינה, גבינת כנען,סוכר ופודינג.
- מסדרים עם בסקוויטים בצורת פירמידה ושמים שעתיים במקרר.
- מוסיפים מעל תות שדה וחמוציות.
- שמים בצד שיפודי ענבים דובדבנים.
- ומזלפים מפתח סול מסירופ שוקולד.