המתכונים

בואו לאכול איתי בערבית | גליל מערבי - המתכונים של דלאל

המתכונים של דלאל: חזה עוף, סטייק ועוגת גבינה
בערב השני של שבוע גליל מערבי ב"בואו לאכול איתי בערבית", החבורה מתארחת אצל דלאל לארוחה שמחברת את איטליה ופלסטין. מה בתפריט? חזה עוף מוקרם עם פטריות ובצל, לצד חמוצים ומאפה זעתר, סטייק סינטה עגל, לצד אורז עם בשר טחון, חמוצים וסלט ולקינוח - עוגת גבינת פודינג ופתיבר לצד שיפודי פירות העונה
Getting your Trinity Audio player ready...
בואו לאכול איתי - ערבית | פרק 7 - גליל מערבי, הערב של דלאל
בואו לאכול איתי - ערבית | פרק 7 - גליל מערבי, הערב של דלאל צילום: כאן 11

בערב השני של שבוע גליל מערבי ב"בואו לאכול איתי בערבית", החבורה מתארחת אצל דלאל לארוחה שמחברת את איטליה ופלסטין. למתכונים המלאים:

מנה ראשונה: "מאיטליה לפלסטין" חזה עוף מוקרם עם פטריות ובצל, לצד חמוצים ביתיים, ומאפה זעתר

מרכיבים:

חזה עוף:

  • ראש בצל אחד
  • קילו חזה עוף
  • פטריות שמפיניון
  • חמאה
  • מלח, פלפל שחור, פלפל לבן
  • גבינה צהובה

לחם זעתר:

  • עלי זעתר קנויים
  • קילו קמח
  • כוס שמן צמחי
  • כפית שמרים
  • קורט מלח
  • חמוצים שהיא מכינה בבית - זיתים שחורים וירוקים, חצילים

אופן ההכנה:

חזה עוף:

  1. מקפיצים את החזה עוף, עם בצל וחמאה ופטריות, מוסיפים קצת מים.
  2. תבלינים: מעט מלח, פלפל שחור ולבן.
  3. מסדרים את הכל במגש, ומגרדים מעל זה גבינה צהובה ושמים בתנור.

לחם זעתר:

  1. מרדדים את הבצק וחותכים לעיגולים, ממלאים בזעתר מוסיפים סומק מלח לימון/לימון.
  2. (במהלך היום היא תשים את זה במקפיא ולפני זה היא תשים בתנור).
  3. מכניסים לתנור זמן אפיה: 20 דקות כשהתנור חם.

הגשה:

  • מקרימים בתנור כשהזעתר מפריד בין העיגולים.
  • מוסיפים בהגשה שיפוד של עגבניות שרי, עלי בצל ונענע, לבנה ובולגרית שיהיה באמצע השולחן.
  • קערית חמוצים ביתיים בצד.

מנה עיקרית: "חגיגה ביתית": סטייק סינטה עגל, לצד אורז עם בשר טחון, חמוצים ביתיים וסלט

מרכיבים:

  • סטייקים
  • שום
  • לימון
  • תבלינים: פלפל אנגלי, פלפל שחור, קינמון
  • 3-4 אורז
  • חצי קי"ג בשר טחון
  • סלט קצוץ: עגבניות, מלפפון, בצל, נענע, פטרוזיליה

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הסטיקים ומטגנים אותם.
  2. שמים עם מים בסיר לחץ כרבע שעה.
  3. מטגנים את הבשר טחון עם התיבול של הסטייקים.
  4. מוסיפים מעט מים.
  5. מוסיפים את האורז לבשר.
  6. מכינים צלחת לחם מאותו בצק של הזעתר.
  7. חותכים סלט ומתבלים קרוב לארוחה.

הגשה:

שמים את הסטייק בצלחת בלי הרוטב. את האורז מגישים בקערית לעיצוב, הופכים על הצלחת, ומקשטים מלמעלה בפטרוזיליה וצנובר

קינוח: "פירמידה בכנען" - עוגת גבינת פודינג ופתיבר לצד שיפודי פירות העונה

מרכיבים:

  • 36 ביסקוויט פתיבר
  • 50 גרם מרגרינה
  • גבינת כנען
  • חצי כוס סוכר
  • פודינג
  • תות שדה
  • חמוציות
  • שיפודי ענבים דובדבנים
  • סירופ שוקולד

אופן ההכנה:

  1. מערבבים ביסקוויטים פתיבר, מרגרינה, גבינת כנען,סוכר ופודינג.
  2. מסדרים עם בסקוויטים בצורת פירמידה ושמים שעתיים במקרר.
  3. מוסיפים מעל תות שדה וחמוציות.
  4. שמים בצד שיפודי ענבים דובדבנים.
  5. ומזלפים מפתח סול מסירופ שוקולד.
הפופולריים