מתכונים

בואו לאכול איתי בערבית | צפון - המתכונים של מוחמד

המתכונים של מוחמד: סלט פריקה וקובה נייה גלילית
המארח הראשון בשבוע צפון של "בואו לאכול איתי" בערבית הוא מוחמד, שאירח את הסעודה הפותחת של השבוע. מה בתפריט? סלט פריקה וקובנייה גלילית, ולקינוח - מלבי
Getting your Trinity Audio player ready...
בואו לאכול איתי - ערבית | פרק 11 - הצפון, הערב של מוחמד
בואו לאכול איתי - ערבית | פרק 11 - הצפון, הערב של מוחמד צילום: בואו לאכול איתי - ערבית | פרק 11 - הצפון, הערב של מוחמד

המארח הראשון בשבוע צפון ב"בואו לאכול איתי" בערבית הוא מוחמד, שאירח את הסעודה הפותחת של השבוע.

מנה ראשונה: סלט פריקה - עגבניות, מלפפונים ופריקה מבושל

מרכיבים:

  • עגבניות
  • מלפפונים
  • בצל
  • לימון
  • מלח
  • פריקה

אופן ההכנה:

  1. חותכים דק את הירקות.
  2. מוסיפים את הפריקה אחרי שבושל וקורר.
  3. מתבלים ומערבבים הכל בקערה.

מנה עיקרית: קובנייה גלילית - קובה נייה קלאסי לצד בשר מפורק עם צנוברים, שמן זית ובצל

מרכיבים:

  • בשר טחון
  • בורגול דק
  • פלפל, מלח, פפריקה, אבקת בזיליקום, תבלין קובה, מרדקוש(תבלין מיוחד), שמן זית
  • בצל
  • צנוברים

אופן ההכנה:

  1. שמים את הבורגול בקערה עם מים קרים מאוד, מערבבים ומשרים רבע שעה.
  2. חותכים דק את הבצל והבשר ומטגנים עם שמן זית במחבת.
  3. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים צנוברים ומחכים שבכל יתבשל.
  4. מוסיפים לקערת הבורגול פלפל שחור טחון ולשים עד שהבורגול מתרכך.
  5. מוסיפים את בשר (לשים לב שאין הרבה נוזלים) ומתבלים.
  6. מוסיפים את השמן שבו טיגנו את הבצל והבשר לעיסה.
  7. מערבבים ולשים את כל המצרכים (בשר, בצל, פלפל ותבליני קובה)
  8. מגלגלים לכדורי של קובות ומניחים בצלחת לצד החסה (בשר ובצל בשמן זית - מוגש חם) 

קינוח: מלבי

[תמונה]

מרכיבים:

  • 2 ליטר חלב
  • 1 שמנת מתוקה
  • 5 כפות עמילן (קורנפלור)
  • כפית 1 סירופ וניל
  • אגוזי המלך
  • סירופ מייפל

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים חלב.
  2. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים.
  3. מוסיפים עמילן וסירופ וניל.
  4. מוזגים בכוסות ומפזרים מעל אגוזי המלך וסירופ מייפל.
  5. מקררים מספר שעות במקרר ומגישים קר.
הפופולריים