המארח הראשון בשבוע צפון ב"בואו לאכול איתי" בערבית הוא מוחמד, שאירח את הסעודה הפותחת של השבוע.
מנה ראשונה: סלט פריקה - עגבניות, מלפפונים ופריקה מבושל
מרכיבים:
- עגבניות
- מלפפונים
- בצל
- לימון
- מלח
- פריקה
אופן ההכנה:
- חותכים דק את הירקות.
- מוסיפים את הפריקה אחרי שבושל וקורר.
- מתבלים ומערבבים הכל בקערה.
מנה עיקרית: קובנייה גלילית - קובה נייה קלאסי לצד בשר מפורק עם צנוברים, שמן זית ובצל
מרכיבים:
- בשר טחון
- בורגול דק
- פלפל, מלח, פפריקה, אבקת בזיליקום, תבלין קובה, מרדקוש(תבלין מיוחד), שמן זית
- בצל
- צנוברים
אופן ההכנה:
- שמים את הבורגול בקערה עם מים קרים מאוד, מערבבים ומשרים רבע שעה.
- חותכים דק את הבצל והבשר ומטגנים עם שמן זית במחבת.
- מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים צנוברים ומחכים שבכל יתבשל.
- מוסיפים לקערת הבורגול פלפל שחור טחון ולשים עד שהבורגול מתרכך.
- מוסיפים את בשר (לשים לב שאין הרבה נוזלים) ומתבלים.
- מוסיפים את השמן שבו טיגנו את הבצל והבשר לעיסה.
- מערבבים ולשים את כל המצרכים (בשר, בצל, פלפל ותבליני קובה)
- מגלגלים לכדורי של קובות ומניחים בצלחת לצד החסה (בשר ובצל בשמן זית - מוגש חם)
קינוח: מלבי
[תמונה]
מרכיבים:
- 2 ליטר חלב
- 1 שמנת מתוקה
- 5 כפות עמילן (קורנפלור)
- כפית 1 סירופ וניל
- אגוזי המלך
- סירופ מייפל
אופן ההכנה:
- מרתיחים חלב.
- מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים.
- מוסיפים עמילן וסירופ וניל.
- מוזגים בכוסות ומפזרים מעל אגוזי המלך וסירופ מייפל.
- מקררים מספר שעות במקרר ומגישים קר.