מתכונים

בואו לאכול איתי בערבית | צפון - המתכונים של מנאל סריה

המתכונים של מנאל: סלט ועלי גפן, עוף ותפו"א ועוגת תפוזים
בערב השלישי של שבוע צפון ב"בואו לאכול איתי" בערבית, החבורה מתארחת אצל מנאל שחושפת קצת מהמיסתורין שלה. מה בתפריט? טבולה ועלי גפן ממולאים, עוף לצד תפוחי אדמה אפויים, ולקינוח - עוגת תפוזים
Getting your Trinity Audio player ready...
בואו לאכול איתי - ערבית | פרק 13 - הצפון, הערב של מנאל
בואו לאכול איתי - ערבית | פרק 13 - הצפון, הערב של מנאל צילום: בואו לאכול איתי - ערבית | פרק 13 - הצפון, הערב של מנאל

בערב השלישי של שבוע צפון ב"בואו לאכול איתי" בערבית, החבורה מתארחת אצל מנאל שחושפת קצת מהמיסתורין שלה.

מנה ראשונה: טבולה ועלי גפן - טבולה בתוספת עגבניה, מלפפון וחסה, לצד עלי גפן אסליים

מרכיבים:

טבולה:

  • פטרוזיליה
  • בורג'ול עדין
  • נענע
  • שמן זית, מלח, לימון
  • בצל ירוק
  • עגבנייה
  • מלפפון
  • חסה

עלי גפן:

  • עלי גפן
  • אורז
  • שמן, מלח, פלפל ומרק עוף
  • בשר עגל טחון

אופן ההכנה:

טבולה:

  1. משרים חצי כוס בורגול במים עם קצת מלח לימון, מלח ולימון.
  2. חותכים פטרוזיליה, בצל ירוק ונענע מתבלים בשמן זית, לימון ומלח ושמים בצד.
  3. חותכים מלפפון ועגבניה ושמים בצד.
  4. מגישים על עלי חסה בורגול לצד מלפפון ועגבנייה חתוכים.

עלי גפן:

  1. מרתיחים מים, מוסיפים כוס אורז ומבשלים ל-5 דקות.
  2. מסננים את האורז מהמים ומניחים בתוך קערה.
  3. מוסיפים בשר בהתאם.
  4. מתבלים במלח, פלפל, ושמן זית.
  5. מתחילים לגלגל
  6. חותכים שתי עגבניות ומניחים בתחתית הסיר. מעל מניחים את המגולגלים.
  7. מתבלים במלח, מרק עוף ושתי כפיות שמן זית ומבשלים עד שמוכן.
  8. להגשה: הופכים את הסיר בצלחת גדולה ,ואז מחלקים לצלחות אישיות.

מנה עיקרית: שוקי עוף ותפוח אדמה אפויים, עם תערובת של בצל ועגבניות מגורדות, לצד אורז ואיטריות

מרכיבים:

  • קילו תפוח אדמה
  • חצי קילו עגבניה
  • שמן זית, מלח ועוד תבלינים שאוהבים
  • עוף
  • אורז
  • איטריות
  • בצל לבן

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את תפוחי האדמה ושמים בצד.
  2. חותכים את הבצל ומטגנים בשמן זית.
  3. מחממים מים, ושמים על עגבנייה ונותנים לה לתקרר.
  4. משרים שתי כוסות אורז במים חמים ל-5 דקות, ומסננים.
  5. שוטפים את העוף ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  6. מטגנים את העוף עד שמשחים.
  7. מרתיחים מים, שמים את העוף בסיר ומתבלם בעלי ג'אר, קינמון וקצת הל.
  8. מכבים את האש ושמים את המרק בצד להמשך.
  9. מקלפים את העגבניה שהתרככה במים, חותכים ושמים בסיר עד בישול מלא.
  10. מפעילים את התנור ב200 מעלות.
  11. שמים את הבצל המטוגן, אחריו את תפוח האדמה ואז עגבניה.
  12. מתבלים במלח,מרק עוף עם רוב העדבנייה ושמים את העוף ל10 דקות.

האורז:

  1. שמים קצת שמן תירס בסיר קטן ואז שעיריה (אטריות) מטגנים עד שיהיה אדום.
  2. מוסיפים את האורז, מערבבים יחד כמה דקות.
  3. מתבלים במלח פלפל ועוד תבלינים שאוהבים.
  4. מוסיפים שתי וחצי כוסות מים, כשרותח מנמיכים את הגז עד שיהיה מוכן.

הרכבה:

  1. בתוך המגש מניחים פרוסות תפוחי אדמהיחד עם התערובות של הבצל ורוטב העגבניות.
  2. מוסיפים את נתחי העוף ומכניסים את כל המגש עם כל המרכיבים לתנור.

הגשה: מרטיבים צלחת עמוקה, שמים את האורז ולוחצים עם הכפית, הופכים בצלחת ההגשה השטוחה, ומוסיפים את התפוח אדמה ואת העוף.

קינוח: עוגת תפוזים לצד כדורי גלידה בטעם מיסטקה

מרכיבים:

  • 6 חתיכות תפוזים שלמות
  • כוס מיץ תפוזים
  • 2.5 כוס קמח לבן
  • 4 ביצים
  • 2 אבקת אפייה
  • סוכר וניל
  • חומץ לבן
  • מלח
  • 0.75 כוס שמן תירס
  • חמאה
  • כוס סוכר
  • גלידה בטעם מסטיקה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים קמח, אבקת אפה ולבסוף מלח.
  2. בקערה שניה שמים ביצים וסוכר ומערבבים.
  3. מוסיפים שמן וחומץ תוך כדי ערבוב.
  4. מוסיפים את התפוזים הסחוט וסוכר וניל.
  5. מערבבים בין שתי הקערות, משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה.
  6. שמים בתנור בחום של 180 מעלות ל-40 דק'.
  7. מגישים עם כדור גלידה.
הפופולריים