בערב השלישי של שבוע צפון ב"בואו לאכול איתי" בערבית, החבורה מתארחת אצל מנאל שחושפת קצת מהמיסתורין שלה.
מנה ראשונה: טבולה ועלי גפן - טבולה בתוספת עגבניה, מלפפון וחסה, לצד עלי גפן אסליים
מרכיבים:
טבולה:
- פטרוזיליה
- בורג'ול עדין
- נענע
- שמן זית, מלח, לימון
- בצל ירוק
- עגבנייה
- מלפפון
- חסה
עלי גפן:
- עלי גפן
- אורז
- שמן, מלח, פלפל ומרק עוף
- בשר עגל טחון
אופן ההכנה:
טבולה:
- משרים חצי כוס בורגול במים עם קצת מלח לימון, מלח ולימון.
- חותכים פטרוזיליה, בצל ירוק ונענע מתבלים בשמן זית, לימון ומלח ושמים בצד.
- חותכים מלפפון ועגבניה ושמים בצד.
- מגישים על עלי חסה בורגול לצד מלפפון ועגבנייה חתוכים.
עלי גפן:
- מרתיחים מים, מוסיפים כוס אורז ומבשלים ל-5 דקות.
- מסננים את האורז מהמים ומניחים בתוך קערה.
- מוסיפים בשר בהתאם.
- מתבלים במלח, פלפל, ושמן זית.
- מתחילים לגלגל
- חותכים שתי עגבניות ומניחים בתחתית הסיר. מעל מניחים את המגולגלים.
- מתבלים במלח, מרק עוף ושתי כפיות שמן זית ומבשלים עד שמוכן.
- להגשה: הופכים את הסיר בצלחת גדולה ,ואז מחלקים לצלחות אישיות.
מנה עיקרית: שוקי עוף ותפוח אדמה אפויים, עם תערובת של בצל ועגבניות מגורדות, לצד אורז ואיטריות
מרכיבים:
- קילו תפוח אדמה
- חצי קילו עגבניה
- שמן זית, מלח ועוד תבלינים שאוהבים
- עוף
- אורז
- איטריות
- בצל לבן
אופן ההכנה:
- מטגנים את תפוחי האדמה ושמים בצד.
- חותכים את הבצל ומטגנים בשמן זית.
- מחממים מים, ושמים על עגבנייה ונותנים לה לתקרר.
- משרים שתי כוסות אורז במים חמים ל-5 דקות, ומסננים.
- שוטפים את העוף ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מטגנים את העוף עד שמשחים.
- מרתיחים מים, שמים את העוף בסיר ומתבלם בעלי ג'אר, קינמון וקצת הל.
- מכבים את האש ושמים את המרק בצד להמשך.
- מקלפים את העגבניה שהתרככה במים, חותכים ושמים בסיר עד בישול מלא.
- מפעילים את התנור ב200 מעלות.
- שמים את הבצל המטוגן, אחריו את תפוח האדמה ואז עגבניה.
- מתבלים במלח,מרק עוף עם רוב העדבנייה ושמים את העוף ל10 דקות.
האורז:
- שמים קצת שמן תירס בסיר קטן ואז שעיריה (אטריות) מטגנים עד שיהיה אדום.
- מוסיפים את האורז, מערבבים יחד כמה דקות.
- מתבלים במלח פלפל ועוד תבלינים שאוהבים.
- מוסיפים שתי וחצי כוסות מים, כשרותח מנמיכים את הגז עד שיהיה מוכן.
הרכבה:
- בתוך המגש מניחים פרוסות תפוחי אדמהיחד עם התערובות של הבצל ורוטב העגבניות.
- מוסיפים את נתחי העוף ומכניסים את כל המגש עם כל המרכיבים לתנור.
הגשה: מרטיבים צלחת עמוקה, שמים את האורז ולוחצים עם הכפית, הופכים בצלחת ההגשה השטוחה, ומוסיפים את התפוח אדמה ואת העוף.
קינוח: עוגת תפוזים לצד כדורי גלידה בטעם מיסטקה
מרכיבים:
- 6 חתיכות תפוזים שלמות
- כוס מיץ תפוזים
- 2.5 כוס קמח לבן
- 4 ביצים
- 2 אבקת אפייה
- סוכר וניל
- חומץ לבן
- מלח
- 0.75 כוס שמן תירס
- חמאה
- כוס סוכר
- גלידה בטעם מסטיקה
אופן ההכנה:
- מערבבים קמח, אבקת אפה ולבסוף מלח.
- בקערה שניה שמים ביצים וסוכר ומערבבים.
- מוסיפים שמן וחומץ תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את התפוזים הסחוט וסוכר וניל.
- מערבבים בין שתי הקערות, משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה.
- שמים בתנור בחום של 180 מעלות ל-40 דק'.
- מגישים עם כדור גלידה.