מתכונים

בואו לאכול איתי בערבית | מרכז - המתכונים של היבא

המתכונים של היבא: קרפצ'יו, פסטה לצד סלמון ולילות ביירות
בערב הרביעי של שבוע מרכז ב"בואו לאכול איתי" בערבית החבורה תתארח אצל היבא. מה בתפריט? קרפצ'יו, פסטה לצד סלמון, ולקינוח- לילות ביירות.
Getting your Trinity Audio player ready...
בואו לאכול איתי - ערבית | פרק 19 - מרכז, הערב של נע'ם
בואו לאכול איתי - ערבית | פרק 19 - מרכז, הערב של נע'ם צילום: כאן 11 / מכאן 31

מנה ראשונה: קרפצ'יו קיצי - סלט עלים עם דובדבנים מרענן מונח על קרפצ'יו בקר עם גלופות פרמז'ן לצד טוסטונים

מרכיבים:

  • 50 גרם פילה בקר לכל מנה
  • עלי רוקט
  • דובדבנים
  • פלפל חריף
  • גבינת פרמז'ן
  • לחם פרוס
  • שמן זית
  • שום

 

אופן הכנה:

קרפצ'יו קיצי:

  1. מסדרים 50 גרם פילה שיהיה מונח בכל צלחת ושמים במקרר עד להגשה.
  2. לשטוף עלי רוקט ולהכניס לקערה.
  3. לחתוך דובדבנים לחצי ולשים בקערה אחרת, ואליה נוסיף גם את חתיכות הפלפל החריף.
  4. לפני ההגשה נערב עם הדובדבנים והפלפל ביחד עם עלי הרוקט ונתבל בעזרת מלח, שמן, כמה טיפות וגרידות של לימון.
  5. מוציאים מהמקרר את פרוסות הפילה שסידרנו ומפזרים מלח גס, פלפל ושמן זית על כל נתח.
  6. מעל מפזרים פרמז'ן ואת הסלט.


טוסטונים:

  1. חותכים את פרוסות הלחם לחצי ומורחים שמן זית וקצת שום עליהם.
  2. מכניסים לתנור עד שהם שחומים (דקה/ 2 דקות).
  3. מוציאים מהתנור ומגישים את הטוסטונים הפריכים לצד הקרפצ'יו עם הסלט.

 

מנה עיקרית: פסטה לצד סלמון - פפרדלה ברוטב פסטו לצד סלמון ברוטב ויניגרט הדרים ואספרגוס קריספי 

מרכיבים: 

  • פילה סלמון
  • פסטה פפרדלה יבשה
  • דבש
  • חרדל
  • בזיליקום
  • צנוברים
  • שמן זית
  • פרמז'ן
  • מלח ופלפל
  • שבבי צ'ילי
  • סילאן


אופן הכנה: 

פפרדלה ברוטב פסטו:

  1. מנקים 2 צרורות של עלי בזיליקום, חולטים לכמה שניות ומקררים.
  2. לאחר הקירור סוחטים אותם ושמים במעבד מזון.
  3. מוסיפים שמן זית, שלוש כפות צנוברים, מלח, 60 גרם פרמז'ן ומערבבים הכל יחד.
  4. את הרוטב שמתקבל מניחים בצנצנת סגורה על השיש עד ההגשה. 
  5. בהגשה מוסיפים את הרוטב לפסטה פפרדלה שהכנו מאש.

סלמון:

  1. מערבבים דבש וחרדל לכדי ברוטב.
  2. טובלים את הסלמון ברוטב ומכניסים לתנור עד 15 דקות.
  3. במקביל מטגנים אספרגוס במחבת.
  4. לפני ההגשה מוסיפים את האספרגוס לסלמון ומורחים על הסלמון דבש, סילאן, שמן זית, מלח, פלפל ושבבי צ'ילי, ומחממים בתנור כ-2 דקות.

קינוח: לילות ביירות - עוגת סולת חלבית, עם קרם וניל, רוטב מי סוכר ופיסטוקים 

מצרכים:

  • חלב
  • סולת
  • תמצית מי ורדים
  • מיסטקא טחונה
  • פודינג וניל
  • שמנת להקצפה
  • סוכר
  • לימון
  • פיסטוק טחון
  • שבבי קוקוס

אופן הכנה: 

  1. מערבבים את החלב עם הסולת.
  2. מוסיפים תמצית מי ורדים ומיסטקא טחונה ומערבבים עד הסמכה.
  3. שופכים על מגש, מרדדים ושמים ניילון מעל ומכניסים למקרר.
  4. בינתיים טוחנים פיסטוק שחלק ממנו יהיה טחון גס וחלק עדין.
  5. לאחר מכן מקציפים פודינג וניל ומוסיפים אליו 5 כפות עם שמנת להקצפה וכוס חלב.
  6. מוציאים את מה שהכנסנו למקרר, מסירים את הניילון ושמים את הקרם.
  7. מקשטים עם הפיסטוק ושבבי הקוקוס, מכסים בניילון ומחזירים למקרר.

סירופ דבש:

  1. לסירופ דבש: מחממים כוס מים עם כוס וחצי סוכר.
  2. לאחר ההרתחה שמים שתי כפות לימון עם טיפה של תמצית ורדים.
  3. לבסוף מוסיפים לקישוט שבבי קוקוס מקורמל ופיסטוק. 

 

הפופולריים