מנה ראשונה: קרפצ'יו קיצי - סלט עלים עם דובדבנים מרענן מונח על קרפצ'יו בקר עם גלופות פרמז'ן לצד טוסטונים
מרכיבים:
- 50 גרם פילה בקר לכל מנה
- עלי רוקט
- דובדבנים
- פלפל חריף
- גבינת פרמז'ן
- לחם פרוס
- שמן זית
- שום
אופן הכנה:
קרפצ'יו קיצי:
- מסדרים 50 גרם פילה שיהיה מונח בכל צלחת ושמים במקרר עד להגשה.
- לשטוף עלי רוקט ולהכניס לקערה.
- לחתוך דובדבנים לחצי ולשים בקערה אחרת, ואליה נוסיף גם את חתיכות הפלפל החריף.
- לפני ההגשה נערב עם הדובדבנים והפלפל ביחד עם עלי הרוקט ונתבל בעזרת מלח, שמן, כמה טיפות וגרידות של לימון.
- מוציאים מהמקרר את פרוסות הפילה שסידרנו ומפזרים מלח גס, פלפל ושמן זית על כל נתח.
- מעל מפזרים פרמז'ן ואת הסלט.
טוסטונים:
- חותכים את פרוסות הלחם לחצי ומורחים שמן זית וקצת שום עליהם.
- מכניסים לתנור עד שהם שחומים (דקה/ 2 דקות).
- מוציאים מהתנור ומגישים את הטוסטונים הפריכים לצד הקרפצ'יו עם הסלט.
מנה עיקרית: פסטה לצד סלמון - פפרדלה ברוטב פסטו לצד סלמון ברוטב ויניגרט הדרים ואספרגוס קריספי
מרכיבים:
- פילה סלמון
- פסטה פפרדלה יבשה
- דבש
- חרדל
- בזיליקום
- צנוברים
- שמן זית
- פרמז'ן
- מלח ופלפל
- שבבי צ'ילי
- סילאן
אופן הכנה:
פפרדלה ברוטב פסטו:
- מנקים 2 צרורות של עלי בזיליקום, חולטים לכמה שניות ומקררים.
- לאחר הקירור סוחטים אותם ושמים במעבד מזון.
- מוסיפים שמן זית, שלוש כפות צנוברים, מלח, 60 גרם פרמז'ן ומערבבים הכל יחד.
- את הרוטב שמתקבל מניחים בצנצנת סגורה על השיש עד ההגשה.
- בהגשה מוסיפים את הרוטב לפסטה פפרדלה שהכנו מאש.
סלמון:
- מערבבים דבש וחרדל לכדי ברוטב.
- טובלים את הסלמון ברוטב ומכניסים לתנור עד 15 דקות.
- במקביל מטגנים אספרגוס במחבת.
- לפני ההגשה מוסיפים את האספרגוס לסלמון ומורחים על הסלמון דבש, סילאן, שמן זית, מלח, פלפל ושבבי צ'ילי, ומחממים בתנור כ-2 דקות.
קינוח: לילות ביירות - עוגת סולת חלבית, עם קרם וניל, רוטב מי סוכר ופיסטוקים
מצרכים:
- חלב
- סולת
- תמצית מי ורדים
- מיסטקא טחונה
- פודינג וניל
- שמנת להקצפה
- סוכר
- לימון
- פיסטוק טחון
- שבבי קוקוס
אופן הכנה:
- מערבבים את החלב עם הסולת.
- מוסיפים תמצית מי ורדים ומיסטקא טחונה ומערבבים עד הסמכה.
- שופכים על מגש, מרדדים ושמים ניילון מעל ומכניסים למקרר.
- בינתיים טוחנים פיסטוק שחלק ממנו יהיה טחון גס וחלק עדין.
- לאחר מכן מקציפים פודינג וניל ומוסיפים אליו 5 כפות עם שמנת להקצפה וכוס חלב.
- מוציאים את מה שהכנסנו למקרר, מסירים את הניילון ושמים את הקרם.
- מקשטים עם הפיסטוק ושבבי הקוקוס, מכסים בניילון ומחזירים למקרר.
סירופ דבש:
- לסירופ דבש: מחממים כוס מים עם כוס וחצי סוכר.
- לאחר ההרתחה שמים שתי כפות לימון עם טיפה של תמצית ורדים.
- לבסוף מוסיפים לקישוט שבבי קוקוס מקורמל ופיסטוק.