כלי תקשורת בסודאן דיווחו היום (שבת) כי מנגנוני המודיעין הצליחו לסכל נסיון הפיכה צבאית במדינה. לפי הדיווח, מאחורי ההתארגנות עמדה קבוצת קצינים, חלקם מקורבים לחוגים איסלאמיים במדינה. עוד נמסר כי רבים מן הקושרים נתפסו, והועברו לטיפול רשויות החוק במדינה.
כמו כן, מקורות בסודאן דיווחו היום על יוזמה לשגר משלחת של אנשי תרבות ואומנות מקומיים לישראל. לפי הדיווח, מטרת המשלחת לארגן מופעי תרבות, שירה ותיאטרון של אמנים מסודאן בישראל, וזאת במטרה לחזק את הקשרים בין שני העמים, וכי הבקשה לשיגור המשלחת כבר נמסרה לממשלה בח'רטום.
לפני שנתיים הודח בסודאן הרודן עומאר אל-בשיר, אחרי 30 שנים בשלטון. זה החל במחאה על מחירי הלחם והתפתח למחאה אדירה נגד שלטונו. כיום שולטת במדינה ממשלת מעבר שנקראת המועצה הריבונית, ומורכבת מאזרחים וקצינים.