המחאה בלבנון ממשיכה: מגיש טלוויזיה התפטר בשידור חי

המחאה בלבנון: מגיש טלוויזיה התפטר בשידור חי
עוד ועוד קולות מלבנון מביעים שאט נפש מהפוליטיקאים המנהלים את המדינה • ריאיון טלוויזיוני של מופתי מצרי הפתיע ביחס האוהד לכלבים • דיון סוער בסעודיה בגלל החפצת נשים בפרסומת לשווארמיה | ברשת של השכן
מחבר רועי קייס מחבר רועי קייס
Getting your Trinity Audio player ready...
ברשת של השכן
צילום:

שנת 2020 מצטיינת בקצב אירועים גבוה במיוחד. בעוד שבשבוע שעבר הפיצוץ בנמל ביירות איים להרעיד את אחת המדינות הרגישות במזרח התיכון, הגיע הסכם הנורמליזציה בין ישראל לאיחוד האמירויות ומשך את תשומת הלב הציבורית באזורנו. אולם בלבנון העניינים רחוקים מלהיות רגועים. בימים האחרונים אחד הסיפורים שעורר הדים במדינה היה התפטרותו של מגיש לבנוני, וסים עוראבי, בשידור חי בטלוויזיה הלבנוני ואם זה לא מספיק, אז הוא אף הודיע שמעבר להתפטרותו הוא גם מתכוון לעזוב את המדינה. 

המופתי במצרים למען הכלבים

היחס לכלבים בחברה המוסלמית בכלל והערבית בפרט הינו מורכב. חיות המחמד החביבות נחשבות טמאות בעיני רוב המוסלמים, וגידול שלהם בבתים הינו נדיר. לכן מצרים נרעשה לאחרונה מריאיון של המופתי שאווקי עולאם שנשאל באחת תכניות הטלוויזיה האם לגדל כלב בבית זה בסדר או לא. "הכלב אינה חיה טמאה", אמר המופתי, והוסיף שאם המאמין כבר היטהר לפני התפילה ונגע בכלבו, הוא רשאי להמשיך בתפילתו. 

על שווארמה ונשים בסעודיה

ידיעות רבות מסעודיה עוסקות ביחס ההולך ומשתנה של המדינה השמרנית כלפי נשים. החל מנהיגה, דרך השתתפות באירועי תרבות ומוסיקה ועד לשותפות מסוימת בפוליטיקה, הנשים הסעודיות ידעו תמורות רבות בשנים האחרונות. אולם השיח התומך בהשתתפות הנשים במרחב בציבורי מצא מטרה מעניינת לחציו: מסעדת שווארמה במכה פרסמה את עצמה באמצעות סרטון המציג נשים יפות במסעדה. הביקורת הזו מעניינת, כי היא מגיעה ממקום שאפשר לכנותו פמניסטי - המתנגדים לסרטון טוענים שהבעיה בו היא החפצת הנשים, לא הופעתן בציבור. 

הפופולריים