שר החוץ הירדני, איימן א-ספדי, הגיע היום (חמישי) לביקור פתע ברמאללה, ונפגש עם יושב ראש הרשות הפלסטינים אבו מאזן. בחדשות הערב בכאן 11 דווח הערב כי הפגישה נערכה על רקע כוונת ישראל לספח חלקים מיהודה ושומרון בתחילת החודש הבא. לדברי מקורות פלסטינים, ראש הרשות אבו מאזן אמר לו במוקטעה כי הוא אינו מעוניין בהסלמה, אך הרשות הפלסטינית תקרוס אם ישראל תלך לסיפוח.
אבו מאזן לשר החוץ הירדני איימן א-ספדי שהגיע לרמאללה לביקור פתע: לא רוצים הסלמה, אך סיפוח יביא לקריסת הרשות הפלסטינית. במסיבת עיתונאים בתום פגישתו עם אבו מאזן, אמר א-ספדי: "הסכסוך יהיה ארוך וכואב אם ישראל תספח שליש מהגדה המערבית" @galberger #חדשותהערב pic.twitter.com/O1Va8yWfkD
א-ספדי ושר החוץ הפלסטיני ריאד אלמאלכי קיימו מסיבת עיתונאים בראמאללה, והתייחסו לסיפוח. א-ספדי אמר כי "הסיפוח הוא צעד חסר תקדים שיהרוג את פתרון שתי המדינות, וימנע מכל עמי האזור את זכותם לחיות בביטחון וביציבות".
בנוסף, אמר שר החוץ כי המסר עימו הגיע לרשות מירדן הוא ש"ירדן עומדת בצורה מלאה לצד אחיה הפלסטינים ותומכת בכלל זכויותיהם הלגיטימיות". בשיחת טלפון שערכו היום עבדאללה מלך ירדן ומלך בחריין חמד בן עיסא אל ח'ליפה, הדגישו השניים את התנגדותם המוחלטת לכל צעד חד צדדי ישראלי במסגרתו יסופחו שטחים מהגדה המערבית.
בדיווח בסוכנות הידיעות הירדנית נמסר כי אל ח'ליפה אמר שבחריין גם היא חלק מהקונצנזוס הערבי העומד נגד צעד הסיפוח "הבלתי חוקי", וציין כי ממלכתו תומכת לחלוטין בעמדותיה של ירדן ועומדת לצדה של האחרונה.