ביום שלישי הגיעה האוכלוסיה במצרים ל-100 מיליון בני אדם. בכל 18 שניות בממוצע נולד תינוק חדש במדינה, ולפי הערכות בשנת 2052 יהיו במצרים 192 מיליון בני אדם - אם קצב הילודה לא ישתנה. מצרים היא המדינה בעלת האוכלוסיה הגדולה ביותר מבין מדינות ערב, היא מדורגת במקום השלישי באפריקה וה-24 בעולם.
הגידול המאסיבי באוכלוסיה הוא כאב ראש גדול למדינה המצרית, שמתמודדת בחוסר הצלחה עם התופעה הזו במשך עשורים. מצרים מתקשה להתפתח כלכלית, ואחוזי האבטלה והעוני במדינה גדולים מאוד. כיום הממשלה מכלכלת כ-72 מיליון בני אדם. במדינה החליטו לפתוח בקמפיין להעלאת מודעות, בעיקר באזורי הפריפריה - היכן שאחוזי הילודה גבוהים במיוחד - כדי לנסות ולצמצם את הגידול.
במסגרת המאמצים נעשה שימוש באנשי דת כגורם משפיע מבחינת ארגון המשפחה, עידוד להשתמש באמצעי מניעה גם לגברים וגם לנשים, הכנסת הנושא לתוכניות הלימודים, וניסיון לטפל בתופעה של נישואי קטינות. הצעד החשוב מכל הוא ניסיון לתת תמריצים כלכליים למשפחות שמולידות שני ילדים בלבד.
גם נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי הציב לעצמו למטרה להוריד את מספר הילדים הממוצע למשפחה משלוש ל-2.4. לציבור הוא אומר: "שני ילדים זה מספיק" והוסיף כי המשפחות במצרים צריכות להוליד את הילדים במרווחים גדולים יותר, ולא שנה אחר שנה. הוא ציין כי הגידול באוכלוסיה הוא בעיה לא פחות חמורה מהטרור.
גם באלג'יריה, המדינה הערבית השנייה בגודלה - שמונה 43 מיליון בני אדם, סובלים מאותה התופעה. מומחים כלכליים במדינה מסבירים כי הגידול באוכלוסיה מוביל לכך שהמדינה צריכה לייבא יותר בשלב לספק את הצרכים של האנשים - ולכן לא מצליחה להפוך ליצרנית בעצמה.