העיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" מדווח הבוקר (שלישי) מפי מקורות המקורבים למיליציות השיעיות בעיראק כי הן נקטו שורה של צעדי זהירות, על רקע הדיווחים על התקיפות הישראליות נגד בסיסים ומחסני נשק של אותן מיליציות, הנאמנות לאיראן.
לפי הדיווח, אותם צעדים כוללים העברות של מחסני אמצעי לחימה ובסיסים קבועים של אותן מיליציות והחלפת עמדות צבאיות חשובות בכמה אזורים ברחבי המדינה. עוד נטען בדיווח כי ארגון הגג של המיליציות השיעיות, "הגיוס העממי", הורה לזרועות התקשורת של המיליציות שלא להגיב על הדיווחים על התקיפות ועל תקריות שעשויות להתרחש בהמשך. עוד הוא הורה שלא לאפשר לעיתונאים ופוליטיקאים להיכנס לבסיסים שלהן.
תקיפת הבסיס בעיראק | הפנטגון הכחיש כל קשר לתקיפה, ישראל לא הגיבה. בחודשים האחרונים, על רקע התקיפות המיוחסות לישראל בסוריה נגד איראן, יש מאמץ של משמרות המהפכה למקד את התשתיות הצבאיות בעיראק. לפי כתבנו @kaisos1987, זה צריך להדאיג את כולנו#השבוע pic.twitter.com/oEbaKvl7VX
— כאן חדשות (@kann_news) July 19, 2019
בד בבד מבקרת בימים האחרונים בטהראן משלחת של אחת המיליציות הנאמנות לאיראן, "תנועת א-נוג'באא'". דובר המיליציה, נסר א-שמרי, אמר באחת מהפגישות שם כי כל ממשלה בעיראק שתפעל נגד איראן, תיפול תוך כמה שבועות. הדובר של המיליציה גם אמר באחת הפגישות כי היא עוקבת אחר 11 בסיסים של צבא ארצות הברית ברחבי עיראק.
בעיתון גם ציטטו גורם בכיר במיליציות שהתראיין בעילום שם שאמר כי הגולן הוא מקום ראוי להגיב על התקיפות האלה, המצריכות תגובה. נזכיר כי באופן רשמי המיליציות השיעיות בעיראק לא ייחסו לישראל את התקיפות המדוברות וגם לא ממשלת עיראק.