אחד הדברים המטרידים בימים אלה את החברה העיראקית הוא הזינוק במקרי ההתאבדות במדינה. בשליש הראשון של 2019 היו במדינה 199 התאבדויות, כך שמדובר על קצב של 600 מקרים בשנה. זאת לעומת שנת 2016, שבה נרשמו 383 מקרים. מניתוח הנתונים עולה שרוב המתאבדים הם צעירים והסיבה העיקרית היא האבטלה הגואה במדינה. סיבה נוספת היא גם עניינים הקשורים לקשרים בין גברים לנשים והשמרנות במדינה.
עיראק זוכה לביקורת מצד אזרחיה בנוגע לטיפול בבעיה. היא לא משפרת את המצב הכלכלי של האזרח, ובייחוד של הצעירים מחוסרי העבודה, ואף לא נותנת להם מענה נפשי. התושבים בעיראק מנסים להסביר את האחוזים וגם להשיק יוזמות מקומיות כדי למנוע מאנשים לקפוץ מהגשרים בבגדאד.
גם בירדן השיח לגבי ההתאבדויות אינו יורד מסדר היום, וב-2018 נרשמו במדינה 142 מקרי התאבדות – עלייה של תשעה אחוזים מ-2017. רובם של המתאבדים הם צעירים וצעירות. לאחרונה התקיים בירדן כנס שבו נאמר כי צריכת הסמים היא הגורם הראשי להתאבדויות, אך נראה שגם שם המצב הכלכלי ועניינים של כבוד המשפחה גורמים לעלייה.
הנושא עלה לתודעה גם במצרים אחרי ששם נרשמו כמה מקרים של ניסיונות התאבדות בקרב תלמידים במהלך בחינות הבגרות. ב-2018 פורסם מחקר של משרד הבריאות המצרי, לפיו 21% מתלמידי התיכון במצרים שוקלים להתאבד. בעקבות אותם מקרים שמטרידים את החברה המצרית לאחרונה, יש מי שהשיק קמפיין ברשתות החברתיות כדי להתמודד את הבעיה ויוזמי הקמפיין מאשימים את ההורים.