ביום שני האחרון מנגנוני הביטחון בסודאן פיזרו בכוח את מוקד המחאה נגד השלטון מול משרד ההגנה בחרטום. על י הדיווחים כ-100 איש נהרגו בהפגנה. הרקע הוא המשא ומתן הלא מוצלח לפי שעה בין המועצה הצבאית הזמנית, ששולטת במדינה, לבין האופוזיציה ומארגני המחאה שהחלה בחודש דצמבר נגד נשיא סודאן לשעבר, עומאר אל-בשיר.
"כל החיים שלי לא הייתי מבסוט כמו היום. היום הרגשתי שאני סודני. בשבת תהיה מסיבה גדולה. בחיים לא אשכח שמירי רגב קראה לנו סרטן": בדרום תל אביב חוגגים את הדחת הנשיא בסודן@daniel_elazar pic.twitter.com/QjxNJawRWR
— כאן חדשות (@kann_news) 11 באפריל 2019
אל-בשיר הודח על ידי הצבא בחודש אפריל בעקבות הלחץ הציבורי וההפגנות, אך גם לאחר מכן המפגינים לא היו מרוצים ודרשו את הפלתו של שר ההגנה של אל-בשיר, בן עוף, שנאלץ להתפטר בתוך יממה. בן עוף נחשב לאישיות שמזוהה עם שלטון אל-בשיר. את בן עוף החליף עבד אל-פתאח אל-בורהאן, שנתפס בזמנו כאישיות יותר נקייה משאר האישים בצבא ולכן החל משא ומתן מעמיק בין המועצה הצבאית לראשי המפגינים שעומדים על דרישתם - העברת השלטון לידיים אזרחיות עד שיתקיימו בחירות חדשות לנשיאות.
הצעת הפשרה שנידונה דיברה על הקמה מועצה שלטונית שתכלול גם אישי צבא וגם אישים אזרחיים, אך המחלוקת על למי יהיה רוב מנע את ההסכמה וביום שני האחרון מנגנוני הביטחון פינו בכוח את המפגינים אחרי שכלל הנראה קיבלו אור ירוק מהצבא. אל-בורהאן מקבל גיבוי ממדינות המפרץ וממצרים ואף ביקר שם לאחרונה. המועצה הצבאית הביעה צער על האלימות והקורבנות, אך טענה שמדובר היה במבצע נגד פורעי חוק. באופוזיציה מטילים על המועצה הצבאית את האחריות, השעו את הדיאלוג עמה וקראו למרד אזרחי עד שיופל השלטון הצבאי.
בעקבות ההתפתחויות, ראש המועצה הצבאית, עבד אל-פתאח אל-בורהאן, קרא לקיים בחירות בתוך תשעה חודשים. אך האופוזיציה דחתה את קריאתו. במקביל התובע הכללי במדינה הקים וועדת חקירה כדי לחקור את אירועי הדמים של יום שני. אך הדרישות להפלת השלטון הצבאי ולחקירה בינלאומית של האירועים הולכות וגוברות.