האם זהו סופו של סכסוך הקוסקוס?
פריצת דרך נרשמה בימים האחרונים כאשר נציגים של המדינות תוניסיה, מרוקו, אלג'יריה ומאוריטניה השתתפו בסדרה פגישות בנושא הקוסקוס. מדינות רבות טענו כי הן המקור למאכל הפופולארי. בפגישה המשותפת סיכמו המדינות על הגשת הצעת החלטה משותפת לארגון אונסק"ו של האו"ם, לפיה ירשם הקוסקוס ברשימת המורשת העולמית לאנושות.
מדובר בהסכמה נדירה בעולם הערבי, בעיקר בין מדינות המאופיינות ביריבויות רבות, ובפרט - בין מרוקו לאלג'יריה. בחודש דצמבר יכריע ארגון אונסק"ו - האם הקוסקוס יכנס לרשימה המפוארת.
מלך מרוקו במחווה מאחדת לכבוד ביקור האפיפיור:
בשבוע שעבר הגיע האפיפיור פרנציסקוס לביקור במרוקו. המהלך הביקור נכחו האפיפיור ומלך מרוקו, מוחמד השישי, באירוע מיוחד במכון להדרכת אימאמים בבירה רבאט. המהלך האירוע ניסו לערבב בין תפילת המואזין המוסלמית לבין מזמורים יהודיים ונוצריים - כולל תפילת "שמע ישראל בעברית".
בעולם הערבי לא כולם אהבו את המחווה, היו שטענו שמדובר בחילול האסלם, והתגובות ברשתות החברתיות לא איחרו לבוא.
הזמרת שהכעיסה את העיראקים:
בסרטון שהופץ ברשתות החברתיות מתועדת זמרת, בליווי להקה, במהלך הופעתם ב-"אנדרטת השהיד". האנדרטה, הממוקמת בבירה בגדאד, הוקמה בשנת 1983 לזכר חללי המלחמה בין עיראק לאיראן, בה נהרגו מאות אלפי עיראקים.
רבים טענו כי ההופעה מבזה את החללים. "מוסד השהידים" המשתייך למשרד התרבות מיהר לפרסם הודעה בה נכתב כי "סוכם על אירוע תרבותי, אבל מה שהיא עשתה היה ספונטני ולא מתוכנן". באולפני החדשות במדינה זעמו: "זה עלבון וביזיון, היא צריכה לכבד את עצמה".