על רקע המחאה ההולכת וגוברת נגד הנשיא עבד אל-עזיז בותפליקה, רמטכ"ל צבא אלג'יריה, קאיד סאלח, הצהיר היום (שלישי) כי הצבא "לא יאפשר חזרה למצב של שפיכות דמים". סאלח הבהיר כי הצבא מתכוון "להמשיך ולהבטיח את הביטחון ברחבי המדינה", והוסיף: "העם האלג'יראי, שכבר הכשיל את הטרור, נדרש לדעת להתמודד עם המצב במולדתו ולא יוותר על הביטחון שהוא נהנה ממנו".
בתחילת השבוע, בניסיון להרגיע את הרוחות הסוערות במדינה שבצפון אפריקה, אמר מנהל הקמפיין של הנשיא בותפליקה בן ה-81 כי אם הוא ייבחר לעוד קדנציה בתפקיד – הוא יערוך בחירות מוקדמות נוספות תוך פחות משנה. לפי מנהל הקמפיין, עבד אל-ר'ני זעלאן, בותפליקה לא יתמודד באותן בחירות והצעד נועד להבטיח העברה חלקה של השלטון.
צפו: ההפגנות באלג'יריה בסוף השבוע
בסוף השבוע נפצעו באלג'יריה עשרות בני אדם בעימותים שפרצו בהפגנות נגד הנשיא בותפליקה ובכירי השלטון. המשטרה המקומית מסרה כי 56 שוטרים ושבעה אזרחים נפצעו בהפגנות ברחבי המדינה, בהן דרשו מאות אלפי בני אדם שבותפליקה לא ירוץ לקדנציה חמישית בבחירות לנשיאות שייערכו בחודש הבא.
בותפליקה בן ה-81, המכהן כנשיא מ-1999, מתנייד על כסא גלגלים ולא מרבה להופיע בציבור בשל מצבו הבריאותי. חרף הקולות באלג'יריה שתוהים לגבי יכולתו להמשיך להנהיג את המדינה, מפלגת השלטון ממשיכה לתת לו גב ותומכת במועמדותו בבחירות הקרובות.