בעקבות הפרסום ב"כאן חדשות", ברשתות החברתיות בירדן הושמעה ביקורת בימים האחרונים על ראש עיריית אל-כרכ, איבראהים אל-כרכי, שנחלץ לעזרתם של מטיילים ישראלים בחג הפסח. אל-כרכי פרסם ביממה האחרונה הודעה בנושא בחשבון הפייסבוק שלו שבה הדף את ההאשמות נגדו כי ביצע אקט של נורמליזציה עם ישראל. לדבריו, "אותם תיירים לא נשאו נשק, לא השמיעו סיסמאות עוינות ולא הבליטו את זהותם. כמו כן הם נכנסו באופן חוקי למדינה. הם תיירים כמו שאר התיירים".
הוא גינה את המתקפה נגדו והביע תמיהה לגביה. הוא הוסיף בהודעה כי מה שהוא עשה היה בבחינת עזרה אישית ודבר שהוא עושה כל יום מבלי לחפש "העמדת פנים" או "מופע תקשורתי". עוד אמר כי "רבים האריכו בדיבורים בניסיון להדביק להתנהגות הזו מושגים שחוקים שהמטרה שלהם היא לא להילחם ברעיון הנורמליזציה, כמו שהמטרה שלהם היא לפגוע בכל אקט שאני עושה מסיבות רבות".
אל-כרכי הדגיש כי הוא חלק מדרכה של אל-כרכ במאבק בנורמליזציה:"אני חייל נאמן להשלמת הדרך ההאשמית בשמירה על החסות ההאשמית בירושלים והשטחים הפלסטיניים". הוא ציין כי הוא גם סייע להביא להפוך את אותה דרך לגולת הכותרת בכך שבהוראתו הוצב מיצג של כיפת הסלע בלב המחוז כדי להדגיש את ההתלכדות העממית והציבורית סביב ההשקפות של ההנהגה ההאשמית. מבין מבקריו גם חברי פרלמנט מאזור אל-כרכ. אחד מהם סדאח אל-חיאשנה כתב בחשבון הפייסבוק שלו: "אי אפשר לתרץ נורמליזציה עם היישות הציונית העושקת אפילו אם הדבר נעשה תחת כותרת אנושית".