מועצת המנהלים של חברת "האחים וורנר דיסקברי" (WBD) הודיעה אמש (שלישי) כי הצעת רכישה מעודכנת מצד קבוצת "פרמאונט-סקיידנס" (Paramount Skydance) עשויה להוביל ל"הצעה עדיפה" (Superior Proposal) על פני הסכם המיזוג הנוכחי שנחתם עם נטפליקס. לפי הודעת החברה, מחיר ההצעה המעודכן עומד על 31 דולר למניה.
לפי שעה, הדירקטוריון טרם קבע רשמית כי ההצעה אכן עדיפה על פני העסקה עם נטפליקס, אך הוא אישר כי בכוונתו להמשיך בשיחות עם פרמאונט כדי להגיע להכרעה. בהתאם לתנאי החוזה הקיים עם נטפליקס, במידה ויוחלט כי הצעת פרמאונט אכן עדיפה, תינתן לנטפליקס שהות של ארבעה ימי עסקים להגיש הצעה נגדית או לעדכן את תנאי העסקה המקורית.
העסקה המקורית עם נטפליקס, הכוללת את רכישת אולפני האחים וורנר ושירות הסטרימינג HBO Max, מוערכת בכ-83 מיליארד דולר. מנגד, הצעת פרמאונט-סקיידנס רחבה יותר ומתייחסת לרכישת התאגיד כולו, כולל ערוצי הכבלים, בשווי כולל המוערך בכ-112 מיליארד דולר.
הצעת פרמאונט כוללת מספר מנגנוני הגנה פיננסיים, בהם דמי ביטול רגולטוריים בגובה שבעה מיליארד דולר במקרה שהעסקה תיבלם על ידי הרשויות, וכן התחייבות לכיסוי דמי הביטול בסך 2.8 מיליארד דולר ש-WBD תיאלץ לשלם לנטפליקס במידה ותחליט לסגת מההסכם הקיים.
למרות המגעים עם פרמאונט, בחברת "האחים וורנר דיסקברי" הדגישו כי נכון לעכשיו ההמלצה לבעלי המניות נותרה לטובת הצעת נטפליקס, שצפויה לעלות להצבעה ב-20 במרץ. מהחברה נמסר כי "אין ביטחון" שהשיחות עם פרמאונט יובילו להסכם סופי או שמועצת המנהלים אכן תעדיף את הצעתה על פני זו של נטפליקס.
ההתפתחויות האחרונות מגיעות לאחר שבוע של מגעים אינטנסיביים, במהלכם ביקש מנכ"ל WBD, דיוויד זסלב, את הסכמת נטפליקס לקיים שיחות הבהרה עם פרמאונט.
