דודו טסה חוזר לשורשים. ב-2 ביוני המוזיקאי המצליח יקיים מופע מיוחד באצטדיון שכונת התקווה, המקום בו גדל ושיחק כדורגל בילדותו. "אני חוזר למגרש ששיחקתי בו כילד, כמוזיקאי, לנגן את השירים שלי", סיפר היום (רביעי) טסה בתוכנית "בחצי היום" בכאן חדשות ברשת ב'.
במופע יארח טסה שורה של אמנים, בהם יהודה פוליקר, טונה, מארק אליהו, אקו ויהודה קיסר. "גדלתי על הגיטרה שלו ורציתי להיות סוג של יהודה קיסר", הוא גילה. "בשלב מסוים, ככל שאתה מתבגר אתה רוצה לחזור למקומות האלה".
בריאיון, התייחס טסה לאלבומו החדש "אי", שהוקלט ביוון. "נסענו פשוט בין שתי המלחמות. לא יכולתי לכתוב כלום, הייתי משותק. ואז הייתה איזו הפוגה קטנה, טסנו לקורפו והקלטנו שם". הוא שיתף כי תהליך העבודה תועד לסרט דוקומנטרי שישודר בכאן 11 ב-23 במאי.
האזינו לריאיון המלא בכאן חדשות ברשת ב'
למרות המצב הביטחוני, טסה הופתע מהחיבור המהיר של הקהל לשירים החדשים. "בהופעה ב'בארבי' החלטנו לפתוח עם ארבעה שירים חדשים, סוג של לקחת צ'אנס. איך שעלינו לבמה פשוט כולם התחילו לשיר והייתי מאוד נרגש מזה". עם זאת, הוא הודה כי באופן אישי, המוזיקה נדחקת הצידה ברגעי הסלמה. "כל פעם כשיש משהו שמוציא אותנו משיווי משקל, אני בכלל לא נוגע בגיטרה. אני עסוק בהישרדות ובילדים. קשה לכתוב כשהכול כל כך חשוך".
בריאיון הושמע השיר החדש "עמנואל", שנכתב על בתו בת השנה וחצי. "עברנו הרבה יחד בשנה הזאת, אם זה לרוץ למקלטים ולראות יירוטים מעלינו", הוא שיתף. "ילדים לא צריכים להיות חלק מהדבר הזה".
כשנשאל על המצב החברתי בישראל, טסה עדיין אופטימי. "אני מאוד אוהב את הארץ שלנו ואת העם שלנו. נכון שכרגע יש קרע עמוק והרבה כעס, אגרסיות והמון שנאה, אבל אני חושב שמתישהו אנחנו נעבור את זה ונחזור להיות מאוחדים ויותר ביחד".
טסה התייחס בריאיון גם למשבר בענף התרבות ולאמנים שמותקפים לעיתים ברשתות. "לפעמים אני רואה תגובות, יש איזה עניין, שחושבים אולי שאמנים הם פרזיטים או אוכלי חינם. לא יודעים כמה הם קמים בבוקר ועובדים קשה ומתאמצים", אמר טסה. "צריך לתת לתרבות את הכוחות שלה, כי היא הדבר היחיד שיכול באמת לשנות, לקרב, לאחד ובכלל להבריא אותנו".
כשנשאל מה היה אומר לדודו הילד משכונת התקווה, השיב טסה: "אל תדאג, הכול יהיה בסדר. אני יודע בוודאות".
