הזמר הבריטי הוותיק אנגלברט המפרדינק יגיע לישראל לשתי הופעות שיתקיימו ב-25 וב-26 בינואר 2027 בהיכל התרבות תל אביב. ההופעות יתקיימו במסגרת סיבוב ההופעות הבין-לאומי של המפרדינק "The Last Waltz - Farewell Tour", שמוגדר כסיבוב הפרידה של האמן מהבמות. המפרדינק, שחגג בחודש מאי השנה את יום הולדתו ה-90, נחשב לאחד מאמני הבלדות המוערכים בעולם, כשבאמתחתו עיטור המלוכה הבריטי (MBE).
המפרדינק, שנולד בשם ארנולד ג'ורג' דורסי, החל את דרכו המקצועית בסוף שנות ה-50. את הפריצה הגדולה שלו עשה ב-1967 לאחר שאימץ את שמו של המלחין הגרמני אנגלברט המפרדינק כשם במה, בעצת מנהלו גורדון מילס. באותה שנה כבשו להיטיו "Release Me" ו-"The Last Waltz" את מצעדי הפזמונים בבריטניה, כשמכרו יותר ממיליון עותקים כל אחד.
לאורך השנים צבר המפרדינק קהל מעריצים נאמן, שמכנים עצמם "Humperdinckers". בשנת 1989 קיבל כוכב בשדרת הכוכבים בהוליווד וזכה בפרס גלובוס הזהב. בהמשך, היה מועמד לפרס גראמי על אלבום גוספל שהוציא ב-2003 וייצג את הממלכה המאוחדת בתחרות האירוויזיון בשנת 2012.
"יש לי חיבה מיוחדת לקהל הישראלי עוד מהביקור הראשון שלי בשנות ה-70", מסר המפרדינק בהודעה לתקשורת. "הופעתי בישראל מספר פעמים ואני שמח מאוד לחזור. במופעים הקודמים גיליתי כמה הקהל הישראלי רומנטי ומחבק, ואני בא להשיב לכם חיבוק".
מכירת הכרטיסים החלה הבוקר. מחירי הכרטיסים נעים בין 329 ל-849 ש"ח.
