הראפר האמריקני מקלמור, שהופיע הלילה (בין שישי לשבת) כמופע חימום של הזמר אד שירן באצטדיון מטלייף בניו ג'רזי, ניצל את הבמה כדי להביע את עמדותיו בנוגע למלחמה בעזה ולנושאים פוליטיים נוספים.
"אני רוצה שהאנשים מעזה ועד הגדה המערבית הכבושה יידעו שלא שכחנו אותם", אמר הראפר לעשרות אלפי הצופים שהיו באצטדיון. "אני רוצה שאנשים בעזה ובגדה המערבית יידעו שהם לא נשכחו. אני חושב שכל אדם שמתהלך על פני האדמה הזאת ראוי בדיוק לאותו חופש - להכיר ביטחון ושלום לפני שמכירים את קולות האלימות, ולהכיר את קול הצחוק במגרש המשחקים לפני מטוסים ופצצות".
בהמשך, התייחס הראפר להחלטתו להשמיע את דבריו למרות חששותיו: "אם אתן לפחד שחשתי למנוע ממני לומר את אשר על לבי, כדי לשמור על הנוחות שלי ושל הקהל, זה היום שבו לא יהיה לי עוד צורך להיות על הבמה. אז אני אומר: לשחרר את פלסטין, לשחרר את קובה, את קונגו, את סודן ואת איראן. ולכל האנשים שחיים באמריקה ונאלצים לחיות בפחד בגלל ארגון הטרור הזה - ICE (רשות ההגירה והמכס האמריקאית)".
הראפר האמריקני מקלמור ניצל הלילה את מופע החימום של אד שירן בניו ג'רזי למפגן תמיכה בעזה. "שחררו את פלסטין, לא שכחנו אתכם", אמר לעשרות אלפי הצופים. בנוסף, קרא לשחרור עזה וביצע את שיר המחאה "Hind's Hall"@alon_fruchter (צילום: mollyswhiting)https://t.co/fSrXr8ktmG pic.twitter.com/gWammopwNy
— כאן חדשות (@kann_news) September 5, 2026
לאחר הנאום, ביצע מקלמור את שירו "Hind's Hall", שהוציא במאי 2024 על רקע מחאות הסטודנטים בארצות הברית. השיר קרוי על שם המבנה באוניברסיטת קולומביה שמופגינים שינו את שמו לזכר הילדה העזתית הינד רג'ב, שנהרגה במהלך המלחמה. בזמן הביצוע הוקרנו על מסכי הענק תמונות מרצועת עזה וממפגני מחאה. עם צאת השיר הצהיר מקלמור כי ההכנסות מהשמעותיו יועברו לארגון אונר"א.
התגובות בקהל היו מעורבות. בעוד שחלק מהנוכחים הגיבו בקריאות עידוד ובתשואות, היו צופים אחרים, בהם ישראלים, שהביעו אי-נוחות מהמסרים שהוצגו. נכון לעכשיו, שירן לא מסר התייחסות פומבית לדברים שנאמרו על הבמה.
