עונת הפרסים של הוליווד הגיעה הלילה (שני) אל שיאה עם טקס פרסי האוסקר ה-95. סרט המדע הבדיוני "הכול בכל מקום בבת אחת" קטף שבעה פרסים - לסרט הטוב ביותר, לבימוי, לתסריט המקורי, לעריכה, לשחקנית הראשית מישל יאו, לשחקן המשנה קי הוי קוואן ולשחקנית המשנה ג'יימי לי קרטיס.
עבור ארבעת השחקנים הזוכים מדובר במועמדות ראשונה לפרס זה. יאו, השחקנית האסייתית הראשונה בתולדות הטקס שזוכה בקטגוריית המשחק הראשית, הקדישה את הפרס לכל האימהות באשר הן, ובייחוד לאימה בת ה-84 שצפתה בטקס מביתה שבמלזיה.
האזינו לתוכנית של "גם כן תרבות" לסיכום האוסקר
קוואן הקדיש את הפרס לאימו שצפתה בטקס מביתה ולרעייתו. קרטיס הקדישה את הפרס לאחותה, לבעלה, לצופים ולהוריה המנוחים - השחקנים ג'נט לי וטוני קרטיס, שהיו מועמדים לפרס אוסקר ומעולם לא זכו בו. בפרס לשחקן הראשי זכה ברנדן פרייזר על תפקידו בסרט "הלוויתן" של הבמאי דארן ארונופסקי.
קי הוי קוואן, הלילה (צילום: אי-פי)
הפרס לסרט התיעודי הטוב ביותר באורך מלא הוענק ליוצרי הסרט "נבלני". מלבד היוצרים השונים, בהם במאי הסרט דניאל רוהר, עלתה לבמה גם רעייתו של הפעיל הפוליטי שנמצא בכלא הרוסי מאז 2021. "תודה לכולם כאן", אמרה יוליה נבלני. "בעלי יושב בכלא רק משום שאמר את האמת. בעלי יושב בכלא רק בגלל ההגנה על הדמוקרטיה. אלכסיי, אני חולמת על היום שבו תהיה חופשי והמדינה שלנו תהיה חופשית. הישאר חזק".
ההפקה הגרמנית "במערב אין כל חדש", קטפה ארבעה פרסים - לסרט הבינלאומי הטוב ביותר, לצילום הטוב ביותר, לעיצוב האמנותי הטוב ביותר ולפסקול המקורי הטוב ביותר. "גיירמו דל טורו מציג: פינוקיו" זכה בפרס לסרט האנימציה הטוב ביותר באורך מלא.
ג'יימי לי קרטיס, הלילה (צילום: אי-פי)
את רשימת המועמדים הוביל השנה "הכול בכל מקום בבת אחת" עם לא פחות מ-11 מועמדויות. הסרטים "במערב אין כל חדש" ו"רוחות אינישרין" מועמדים לתשעה פרסים כל אחד.
טקס הפרסים, בהנחיית הקומיקאי ג'ימי קימל, הועבר בשידור חי בערוץ yes Movies DRAMA ב-yes וב-STING TV. הטקס הערוך והמתורגם ישודר מחר (שלישי) בשעה 21:00 בערוץ yes Movies DRAMA ב-yes וב-STING TV.
רשימת הזוכים המלאה
הסרט הטוב ביותר - "הכול בכל מקום בבת אחת"
הבימוי הטוב ביותר - דניאל שיינרט ודניאל קוואן, "הכול בכל מקום בבת אחת"
השחקן הראשי הטוב ביותר - ברנדן פרייזר, "הלוויתן"
השחקנית הראשית הטובה ביותר - מישל יאו, "הכול בכל מקום בבת אחת"
שחקן המשנה הטוב ביותר - קי הוי קוואן, "הכול בכל מקום בבת אחת"
שחקנית המשנה הטובה ביותר - ג'יימי לי קרטיס, "הכול בכל מקום בבת אחת"
הצילום הטוב ביותר - ג'יימס פרנד, "במערב אין כל חדש"
התסריט המעובד הטוב ביותר - שרה פולי, "נשים מדברות"
התסריט המקורי הטוב ביותר - דניאל שיינרט ודניאל קוואן, "הכול בכל מקום בבת אחת"
הסרט התיעודי הטוב ביותר באורך מלא - "נבלני"
הסרט הבינלאומי הטוב ביותר - "במערב אין כל חדש", גרמניה
סרט האנימציה באורך מלא הטוב ביותר - "גיירמו דל טורו מציג: פינוקיו"
העריכה הטובה ביותר - "הכול בכל מקום בבת אחת"
העיצוב האמנותי הטוב ביותר - "במערב אין כל חדש"
האפקטים הוויזואליים הטובים ביותר - "אווטאר: דרכם של המים"
עיצוב התלבושות הטוב ביותר - "הפנתר השחור: וואקנדה לנצח"
האיפור ועיצוב השיער הטובים ביותר - "הלוויתן"
הסאונד הטוב ביותר - "אהבה בשחקים: מאווריק"
הפסקול המקורי הטוב ביותר - "במערב אין כל חדש"
השיר המקורי הטוב ביותר - Naatu Naatu, מתוך הסרט "RRR"
הסרט הקצר הטוב ביותר - "פרידה אירית"
סרט האנימציה הקצר הטוב ביותר - "הילד, החפרפרת, השועל והסוס"
הסרט התיעודי הקצר הטוב ביותר - "הלוחש לפילים"