מאות ליוו הבוקר (שישי) למנוחות את הסופר מאיר שלו בבית העלמין בנהלל. בני משפחה חברים, אזרחים שביקשו לחלוק כבוד אחרון לסופר שכל כך אהבו.
זוהר ביתו ספדה לו ואמרה: "אבא שלי היה איש פרגמטי קיבל את הסרטן הוא התכונן למוות וקיבל את כל הטיפולים חוץ מהאלטרנטיבים שניסינו לדחוף לו. הוא פתח קובץ הכנות וכתב מה יהיה כתוב על המצבה כולל הפונט, הלוויה אורתודוכסית נהללית גם את רשימת המספידים. עם האיבחון והידיעה שזה הסוף החלה גם הפרידה. את רוב הדברים האינטמים הספקתי לומר לו באופן אישי בפרט בימים האחרונים".
זוהר, ביתו של הסופר מאיר שלו ז"ל, סופדת לו: "אבא שלי, אבא עושה גאוות. כל פעולותיך, מעשיך ויצירתך היו בשבילי מקור הערצה. עוררת בי השראה גם באופן שחיית את חייך וגם באופן שקיבלת את המוות שמתקרב. אני אסירת תודה שזכיתי להיות הבת שלך" pic.twitter.com/pVxX23tR3F
— כאן חדשות (@kann_news) April 14, 2023
"את ההספד הזה כתבתי תוך כדי המחלה בנקודות, כמו שלימד אותי. שלא אשכח להיות הבת של אבא שלה היה הדבר הטוב ביוצר שיכולתי", המשיכה זוהר. "אבא עבר לעולם הבא בתחושת סיפוק של החיים כמו שאמר לי, הבנתי במה אני טוב והלכתי על זה עד הסוף".
בנו מיכאל ספד ואמר: "לקחתי את העט הנובע שלך לכתוב את ההספד הזה, העט הנובעת הזו כבדה ואין לי את מי לשאול האם זה נובע או נובעת. ובעצם זה לא משנה כי נתת לי כל כך הרבה דברים. תודה על כל הסיפורים שנתת לי בעיקר בחודשים האחרונים, צחוק מתפרע ובכי משקיט סערות. הלכת מאיתנו בחיוך, מוקף פרחים מגינתך".
מיכאל, בנו של מאיר שלו: "תודה על כל הסיפורים, נתת כל כך הרבה, גם בחודשים האחרונים - עוד קצת דשן לאדמת הזיכרון. הלכת מאיתנו בחיוך, מוקף פרחים מגינתך. נוח אבא יקר" pic.twitter.com/oq8iAzej39
— כאן חדשות (@kann_news) April 14, 2023
הסופר אתגר קרת ספד גם הוא ואמר: "ממאיר למדתי בעיקר איך להיות בן אדם. אם סופרים הם בעלי חיים אז מאיר היה כמו עץ, העדיף להתמקד בשורשיו הסקרניים וכמו עץ ידעתי תמיד שאוכל להשען עליו".
שלו, מגדולי הסופרים בישראל ובעל טור שבועי בעיתון "ידיעות אחרונות", החל את דרכו המקצועית כעיתונאי ומגיש פינה סאטירית בתוכנית הטלוויזיה "עלי כותרת" בערוץ הראשון. בשנת 1988 הוציא לאור את רומן הביכורים שלו, "רומן רוסי", עליו זכה בפרס ראש הממשלה לספרות. בכתביו הידועים - "עשו", "כימים אחדים", "יונה ונער", "הדבר היה ככה" ו"שתיים דובים". שלו כתב גם ספרי ילדים רבים, הידועים שבהם "גומות החן של זוהר", "אבא עושה בושות", "הכינה נחמה" וסדרת ספרי "קרמר החתול".
הוא זכה בכמה וכמה פרסים לספרות ובתארי דוקטור לשם כבוד מטעם האוניברסיטה העברית ומכון וייצמן, וכן בעיטור אביר מסדר האמנויות והספרות של צרפת.
עם פרסום דבר מותו, אמר נשיא המדינה יצחק הרצוג כי עם לכתו של שלו, אבד למדינת ישראל ולארץ ישראל אחד מאוהביהן הגדולים. "הוא היה איש אשר רוח בו, שקרקע המולדת וקורותינו כחברה, כעם וכאומה, פיעמו בכל אחת ממילותיו", ספד הרצוג לשלו בטוויטר.
יום לאחר מכן, הגיב ראש הממשלה בנימין נתניהו על מותו של שלו בציוץ שפרסם בטוויטר. בציוץ כתב ראש הממשלה כי שמע בצער על פטירתו של הסופר וכי על אף חילוקי הדעות ביניהם, העריך את כישוריו הספרותיים ובייחוד את מאמציו להנגיש את סיפורי התנ"ך לילדי ישראל.