דורי אלמוג, שחקן עבר ובנו של ממציא הפנדלים מיכה אלמוג, התראיין היום (ראשון) לכאן רשת ב וסיפר כיצד נולד הרעיון לשובר השוויון שאנחנו מכירים כיום. יחד עם המזכיר שלו, יוסי דגן, הציע אלמוג לפיפ"א שיטת הכרעה חדשה במקרה של שוויון במשחק – דו-קרב של בעיטות עונשין מ-11 מטרים.
דורי אלמוג, בנו של ממציא הפנדלים, על התרומה הישראלית לרגעים הכי מותחים במונדיאל@lielkyzer ו-@gilicohen10 pic.twitter.com/flcSyrbExq
— כאן | רשת ב (@ReshetBet) December 11, 2022
"זה רעיון שנולד אחרי אולימפיאדת מקסיקו", אמר אלמוג, "ישראל שיחקה שם ברבע הגמר מול בולגריה, ולאחר ההארכה, הסתיים המשחק ב-1:1. מה עושים? היום בועטים פנדלים. מה עשו אז?". לפי דורי אלמוג, היו נוהגים בזמנו להטיל מטבע, או לשלוף פתק מהכובע. במשחק של ישראל-בולגריה הקפטן הישראלי, מרדכי (מוטל'ה) שפיגלר, שלף מהכובע את הפתק של בולגריה וזו ניצחה במשחק.
אולימפיאדת מקסיקו סיטי 1968 הייתה הפעם הראשונה שנבחרת ישראל העפילה לטורניר הכדורגל האולימפי, וגורלה נחרץ ברבע הגמר בגלל הגרלה. ההפסד הצורם הצית במיכה אלמוג את הצורך בפתרון אחר להכרעת משחקים. הוא הציע אותו במספר ישיבות עם פיפ"א, ואפילו קיבל מכתב בנושא. עוד סיפר אלמוג הבן: "זה ה'פייר פליי' הכי טוב. יש פנדלים ובועטים אותם. זה שייך למשחק, לא להימור של פתק או מטבע".