הזמר אביחי פרץ שחרר בשבוע שעבר סינגל ראשון בשם "מילואים". בריאיון ליואב קרקובסקי, הוא סיפר על התגובות שלא מפסיקות להגיע. "מהרגע שהשיר יצא, החבר'ה שולחים לי תמונות שלהם מתחיילים ויוצאים למילואים עם השיר הזה ברקע", אמר בריאיון ששודר אמש (חמישי) בתוכנית "חמישי עם יואב קרקובסקי" כאן רשת ב.
האזינו לריאיון עם אביחי פרץ ותא"ל בני בן-ארי בכאן רשת ב
"לא היה תיאור מדויק יותר מהשיר הזה שמתאר את החוויה של יציאה למילואים", אמר בריאיון תת-אלוף בני בן-ארי, קצין המילואים הראשי. "אביחי ביצע את השיר, המפקד שלו בעבר בצבא שלח לי את הגרסה הראשונה ומייד נדלקתי. זה היה 'בול בפוני'. תיאור של הרבה מאוד חיילים שעושים הרבה מאוד תעסוקות מבצעיות כרגע, בכל הגזרות בארץ".
במקרה או שלא, פרץ שמשרת בגדוד 7012 בחטיבת אלכסנדרוני, הוא לוחם במילואים. הפעם האחרונה (בינתיים) בה נקרא לעלות על מדים הייתה בשבוע שעבר, אז שהה במשך שבוע ימים באימון בביסל"ח 17 שבדרום. ואין פלא שהשיר נשען על הרבה חוויות מהשירות. "זה קודם כל שיר אישי שכתבתי לעצמי", סיפר פרץ. "זאת חוויה מאוד מכוננת בחיים. מילואים זה דבר שאנחנו חיים אותו, המשפחה חיה אותו, אשתי חיה אותו. פעם בכמה זמן אנחנו נדרשים לצאת למילואים. כמה שאתה מתעצבן וכמה שאתה מקלל את הרגע - אתה בסוף עולה על מדים, פוגש את החבר'ה ועושה את מה שצריך".
"בסדיר שירתי בגדוד 51 של גולני", אמר פרץ בריאיון. "עשינו פעילות מבצעית במשך שבעה חודשים ברצועת עזה והיו לנו שם חוויות מאד משמעותיות. חלק מהדבר הזה שנקרא 'מילואים' הוא בעצם דבר שאתה כל הזמן נמצא סביבו. אנשים חושבים שלצאת למילואים זה קצת כמו ב'גבעת חלפון', לצאת לדרום לשכב על דיונות ולא לעשות כלום. בפועל המילואים שלנו הם מאד קשים, אימונים מפרכים, הרבה הליכות, סחיבת משקלים, ממש מכינים אותנו למלחמה הבאה".
בשנים האחרונות מדווחים שוב ושוב על ירידה במספר משרתי המילואים. עם זאת, תא"ל בן-ארי מבהיר בריאיון - "יש לנו מספיק חיילי מילואים בדיוק כמו מה שאנחנו צריכים". לדברי קצין מילואים ראשי, למי שהולך לקרבי יש את הערכים הנכונים והנכונות להמשיך לשרת את המדינה גם אחרי השירות הסדיר. "אבל, יש דברים אחרים שאנחנו צריכים לתקן, כמו לעשות את החיים יותר קלים מול המעסיק, כמו לדאוג קצת יותר לסטודנטים. אנחנו עובדים על הדברים האלה שאמורים לגרום למי שעושה מילואים שהחיים שלו יהיו יותר קלים וירגיש שהמדינה מוקירה ומעריכה שהוא תורם מזמנו".
"מי שמנצנץ נפל בטירונות, מי שעבר את הטירונות יגיע עד סוף המילואים ומי שפה איתנו נשאר", ציטט פרץ את אחד ממפקדיו. "אנחנו לא באים כי משלמים או לא. אנחנו באים כי אנחנו באים. נקודה".