אגדת הכדורגל פלה אושפז בבית חולים

אגדת הכדורגל פלה אושפז בבית החולים
הכדורגלן הברזילאי בן ה-82 נאבק במחלת הסרטן. השחקן נחשב לאחת הדמויות המשפיעות בעולם, וזכה בשלל תארים קבוצתיים ואישיים במהלך השנים. זכה בשלושה גביעי עולם עם נבחרתו
מחבר רם בנרדס ומיכל רשף מחבר רם בנרדס ומיכל רשף
Getting your Trinity Audio player ready...
שחקן העבר הברזילאי פלה
צילום: צילום: אי-פי

אגדת הכדורגל פלה מאושפז ועובר בדיקות בבית החולים בסאו פאולו. כך דוח הערב (רביעי) ב-ESPN ברזיל. לפי הדיווח, פלה בן ה-82, מאושפז עם 'נפיחות כללית' בעודו נאבק בסרטן. על פי סוכנות הידיעות רויטרס, בתו של פלה אישרה באינסטגרם כי הוא מאושפז, אך מבהירה כי אין מדובר במקרה חירום.

פלה הגיע לבית החולים כמה פעמים בחודשים האחרונים לאחר שגידול הוסר מבטנו ב-2021. השחקן הגיע לבית החולים אלברט איינשטיין בסאו פאולו יחד עם אשתו, כשהוא סובל מנפיחות בכמה חלקים מגופו, סובל מאי ספיקת לב והוא מתקשה לאכול. כעת נערכות בדיקות נוספות כדי להבין טוב יותר את מצבו. עוד דווח כי גופו לא מגיב לטיפולי הכימותרפיה שעבר בחודשים האחרונים.

פלה עשה את הפריצה הגדולה שלו בקבוצה הברזילאית סנטוס. הוא זכה עימה ב-10 אליפויות, ועוד שלל תארים. בנוסף הוא זכה 11 פעמים בתואר מלך השערים של הליגה. לגביע העולם הראשון שלו ב-1958 שנערך בשוודיה, זומן פלה לסגל המקדים של הנבחרת, שהוא בגיל 17 בלבד. הוא הוביל את הנבחרת הברזילאית במשחק הגמר, מול נבחרת שוודיה המארחת וכבש צמד שערים בניצחון 5:2. זו הייתה הפעם הראשונה שברזיל זכתה בגביע העולם.

לאחר פרישתו, פלה הפך לאחת הדמויות המשפיעות בעולם עם קבלתו את התואר "אזרח עולם" של האו"ם. פלה זכה בתארים: חלוץ בקבוצת הכדורגל של המאה לשנת 1998. "ספורטאי המאה" מטעם רויטרס, "ספורטאי המאה" מטעם הוועד האולימפי הבינלאומי, "ספורטאי המאה" מטעם יוניצ"ף, חבר ברשימת "100 האנשים המשפיעים במאה ה-20" מטעם המגזין טיימס,"כדורגלן המאה" מטעם המגזין פראנס פוטבול, "כדורגלן המאה" מטעם IFFHS, "כדורגלן המאה בדרום אמריקה" מטעם IFFHS - כל התארים לשנת‏ 1999. בנוסף זכה בתואר כדורגלן המאה של פיפ"א לשנת 2000, מפעל חיים לספורטאי ב-BBC בשנת‏ 2005, ו"הפרס הנשיאותי" של פיפ"א לשנת 2007.

הפופולריים