היום הראשון של מונדיאל 2022 כבר מאחורינו, והוא הותיר לא מעט רגעים זכורים. החל ממשחק הפתיחה ההיסטורי אותו אירחה לראשונה מדינה ערבית, שהפכה בסופו לקבוצה המארחת הראשונה שמפסידה במשחק הפתיחה בכל 92 שנות המונדיאל; ועד להופעת האורח של כוכב הקולנוע מורגן פרימן בטקס הפתיחה המרהיב.
ב-16:45 שעון ישראל האורות נכבו באצטדיון אל ביית בדוחה וטקס הפתיחה החל. כיבדו אותו בנוכחותם שורה של מנהיגי מדינות ערב, בהם אמיר קטאר, נשיא מצרים א-סיסי, מלך ירדן עבדאללה השני וגם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן. את הטקס פתח כוכב הקולנוע מורגן פרימן יחד עם היוטיובר והפילנתרופ הקטארי בן ה-20 גנים אל מופתח, שנולד ללא החלק התחתון של הגוף שלו.
This is apparently the Ecuador fans chanting, "We want beer!" It's all starting to feel like a Simpsons episode.pic.twitter.com/FLFwhCNoEJ
— Men in Blazers (@MenInBlazers) November 20, 2022
מיד לאחר מכן המונדיאל החל רשמית - קטאר המקומית ואקוודור עלו לשחק מול כ-60 אלף צופים באצטדיון למשחק הפתיחה של בית א' בטורניר. אנר ולנסיה בן ה-35, שמשחק בבשיקטאש הטורקית, כבש צמד שערים במחצית הראשונה (16', 31') וקבע את תוצאת המשחק המאכזבת לקטארים - 2:0.
This Ecuador fan has no chill… 😅💰 pic.twitter.com/us44vyq7xF
— SPORTbible (@sportbible) November 20, 2022
הרשת געשה במהלך המשחק שהיווה גם התנגשות לא אופיינית של תרבויות. כך למשל האוהדים האקוודורים תועדו כשהם צועקים בספרדית "רוצים בירה", כלעג על איסור מכירת אלכוהול במגרשים בשל החוקים המוסלמיים במדינה. בתקרית נוספת תועד אוהד אקוודורי כשהוא מקניט את הקטארים שלצדו ביציע ומסמן עם ידו כי הם אוהבים כסף, מה שהוביל לריב ביציע. לאחר מכן עלה סרטון שבו הוא מתפייס עם אוהד קטארי ואומר: "אנחנו רק רוצים להנות יחד מכדורגל".
المشجع القطري تواصل معي وأرسل فيديو تصالح بينه وبين المشجع الإكوادوري 😭❤️🙏
— ساخر (@SakerSport) November 20, 2022
شاركوا الفيديو حتى لايتم تعميم الشجار 🙏 pic.twitter.com/kBEh2stAhd