נשיא פיפ"א ג'אני אינפנטינו ענה היום (שבת) למבקרים. "מה עשו האירופים ב-3,000 השנים האחרונות בעניין זכויות האדם? אנחנו צריכים להתנצל על זה 3,000 שנה קדימה", אמר נשיא פיפ"א, והוסיף: "הביקורת על קטאר לוקה במוסר כפול".
אינפנטינו המשיך ואמר כי "היום אני קטאר, היום אני מרגיש גיי, אני מרגיש אפריקני. אני לא קורא עיתונים אחרת הייתי בדיכאון. זה מחזיר אותי לסיפור האישי שלי - אני בן של מהגרת עבודה. ההורים שלי עבדו מאוד קשה בשבילי".
בכיר בוועדה המארגנת של המונדיאל חסן אל טוואדי סבור שמרבית הביקורות שהושמעו לאחרונה נגד קטאר ונגד ההחלטה להעניק למדינת המפרץ את אירוח המונדיאל נובעת מ"גזענות ובורות". אל טוואדי התייחס היום לטענות שהועלו נגד קטאר, ובהן יחס גרוע לפועלים שבנו את האצטדיונים ואפליית קהילת הלהט"ב ואמר:"זהו אחד מהמונדיאלים המדוברים ביותר בעולם עוד לפני שריקת הפתיחה. לצערי רוב הביקורות מבוססות על קלישאות גזעניות".
שליח כאן חדשות לקטאר שאל את מאלומה על זכויות האדם במדינה - השיחה פוצצה
פיפ"א: לא תתאפשר מכירת אלכוהול בתוך האצטדיונים בקטאר
דיווח: "קטאר שיחדה שחקנים כדי שיפסידו במשחק הפתיחה"
מי תניף את הגביע? משחק המונדיאל של המדד וכאן חדשות
הצד האפל של המונדיאל | עוד יום
לדבריי אל טוואדי, הביקורות הן חלק מסטריאוטיפים שליליים בנוגע למזרח התיכון והעולם הערבי. "עשינו כל מה שביכולתנו כדי שהטורניר הזה יהיה סמל הקדמה", אמר הבכיר, והוסיף: "יש כאלו שסבורים שאנחנו לא ראויים לארח את המונדיאל. אבל 97% מהכרטיסים נמכרו, ואנחנו גאים במורשת שלנו ובמה שיש לנו להציע לעולם".