הרצה לונה צ'מטאי-סלפטר רשמה היום (שני) הישג היסטורי באליפות העולם באתלטיקה כשזכתה במדליית ארד בריצת המרתון. הישראלית בת ה-33 רשמה תוצאה של 2:20:18 בתחרות שמתקיימת בעיר יוג'ין שבמדינת אורגון בארה"ב. זוהי המדלייה הרביעית בתולדות האתלטיקה הישראלית בתחרות.
צ'מטאי-סלפטר אמרה אחרי ההישג: "אני מרגישה נפלא. המדליה הזאת היא נהדרת ואני גאה לייצג את ישראל. זו חגיגה של כל הצוות פה. זה היה אתגר בשבילי להישאר חזקה כל הדרך. זה לא היה קל אבל אני מאוד שמחה. אני עדיין לא חושבת על מה יהיה. אני אחזור לישראל כבר מחר לחגוג עם הילד שלי והמשפחה שלי. תודה רבה לכולם".
במדליית הזהב בתחרות זכתה גוטיטום גברסלאסי האתיפוית שקבעה שיא אליפות עולם -2:18:11. במקום השני הגיעה ג'ודית ג'פטום קוריר מקנייה.
שר התרבות והספורט חילי טרופר בירך את הרצה הישראלית: ״ברכות ללונה צ׳מטאי סלפטר שמביאה מדליה היסטורית למדינת ישראל! לונה, את ההוכחה שנחישות והתמדה מביאים לתוצאות מדהימות. גאים בך על ההישג האדיר״.
באולימפיאדה האחרונה שהתקיימה בטוקיו הפסיקה צ'מטאי-סלפטר לרוץ בקילומטר ה-38 בזמן שהיא ממוקמת שלישית. "אחרי 35 וחצי קילומטרים התחלתי להרגיש כאב בגב התחתון ובבטן", אמרה אז בריאיון לכאן חדשות וסיפרה כי סבלה מכאבי מחזור. "זה הגיע לנקודה שהרגשתי שזה יותר מדי. הבטן התכווצה ופשוט לא יכולתי להמשיך".
למרות הכאבים העזים המשיכה צ'מטאי-סלפטר לרוץ - וחצי שעה לאחר מכן הגיעה לקו הסיום, למרות שכולם היו בטוחים שפרשה: "חשבתי שאם לא אסיים ארגיש כמו לוזרית, שעשיתי את כל הדרך לשם ופרשתי. ווינרים אף פעם לא פורשים", סיפרה. סלפטר סיימה במקום ה-66, אחרי המתחרה הישראלית מאור טיורי, שסיימה במקום ה-48.