שיאי העולם באולימפיאדות ותחרויות נשברים בקצב מסחרר. בחמש השנים האחרונות, במשחים לנשים נשברו שיאי העולם ב-13 מתוך 17 תחרויות. גם אצל הגברים, השיא נשבר בחמש תחרויות. אבל בתחרויות אחרות, הסיפור משתנה.
יש שיא - ויש שיא: מדוע יש ענפים בהם נשברים שיאים כל תחרות, וענפים שבהם שיאים שורדים דורות? #חדשותהערב @mayarachlin pic.twitter.com/kw8XZUHZVt
— כאן חדשות (@kann_news) August 1, 2021
אפשר לראות כמה זמן בממוצע נדרש כדי לשבור שיא עולם במקצים לנשים. בשחייה, שיא עולמי חדש פעם בחמש שנים בממוצע. ברכיבה על אופניים – זה קורה מהר יותר. לעומתם - בתחרויות המסלולים והשדה, שיא עשוי להישבר פעם ב-24 שנים.
נקפוץ רגע לאתלטיקה. למה נדיר לראות שיאים נשברים כאן? כי זה עניין של טכנולוגיה. בבריכת השחייה - בגדי הים משתכללים. ברכיבה על אופניים או בחתירה בקאנו - הציוד מתפתח. אבל בתחרויות בתוך האצטדיונים - בעיקר בזריקות, או בקפיצות - מה שקובע, הוא גוף האדם. ואז, ההתפתחות פחות מהירה, והשיאים, משתנים בהתאם.
לכן אם צפיתם היום בתחרות הקפיצה המשולשת, ראיתם רגע היסטורי על אמת. יולימאר רוחאס מוונצואלה, שברה את שיא העולם, בתוצאה של 15.67 מטר. השיא הזה נשבר אחרי 26שנה. וזה לא בזכות נעליים משוכללות או בגדים מאווררים. זו ספורטאית אחת שריחפה, ועשתה היסטוריה.