בעלי אולמות אירועים פנו הבוקר (שלישי) לראש הממשלה והודיעו כי בכוונתם לחזור לפעילות בשבוע הבא – גם ללא אישרו הממשלה. בהודעה מטעם התאחדות בעלי האולמות וגני האירועים בישראל נכתב: "התעללתם בנו ובזוגות הצעירים מספיק - סיימנו לשתוק". המכתב נשלח על רקע ההצבעה הצפויה הבוקר בוועדת הכספים של הכנסת על המתווה לפיצוי כלכלי.
במכתב שהעבירו בעלי האולמות נכתב: "כעת, בניסיון אחרון למנוע את זריקתם של 100 אלף משפחות הענף אל מתחת לקו העוני, הודיעה ההתאחדות על כוונתה לחזור לפעילות, ולאפשר לזוגות הצעירים להתחתן, תוך שהם דורשים את התערבותו של ראש הממשלה לפתרון המשבר". הם הוסיפו: "לא נפקיר 100 אלף משפחות שאיבדו את פרנסתם, ולא נפקיר את הזוגות הצעירים, נעמוד בהתחייבות שלנו כפי שנכפה עלינו".
נועם לוי, יו"ר התאחדות אולמות האירועים, אמר הבוקר לקלמן ליבסקינד ואסף ליברמן בכאן רשת ב: "אנחנו צריכים לדאוג למעל 100 אלף עובדים, אנחנו לא מסוגלים יותר לשאת בנטל הכבד. נעשה חתונות כמו שעושים בפארקים בכל עירייה. נעשה גם חתונות של 20 ו-30 איש. אם ראש הממשלה לא יתערב וייתן פתרון ליותר מ-100 אלף איש נפתח את האולמות".
האזינו לריאיון בכאן רשת ב:
לוי אמר כי בעלי האולמות יאלצו לקיים חתונות "בדיוק כמו שעושים ראשי הערים או שעושים במסעדה סגורה עם 20 איש, זה נותן לנו פרנסה ומענה לזוגות שסגרו אצלנו אירועים. לנוכח הפיצוי שממשלה רוצה להעניק לנו אין לנו שום פתרון אחר, אלא לדאוג לעצמנו. זה לא יכול להימשך ככה, חמישה חודשים אנשים לא קיבלו שקל ואין תשובות לאף אחד", אמר.
למדנו שממשלת ישראל מפקירה הרבה ענפים ואחד מהם זה אנחנו. 70 שנה לא ביקשנו כלום מהמדינה, לא מסוגלים לתת לנו להתקיים. ברב המדינות לפחות הפיצוי הכספי הוא סביר המאפשר לחזור חזרה
לפני כשלושה שבועות הודיעה הממשלה על כמה הגבלות בעקבות העלייה במספר הנדבקים בנגיף קורונה. בין השאר הורה הממשלה על סגירת כללית של אולמות האירועים. קודם לכן אמר שר הבריאות יולי אדלשטיין כי: "השמחות באולמות הפכו למקור הדבקה".
לפני כשבועיים הוטלו הגבלות נוספות ובהן איסור על התקהלות של יותר מ-10 אנשים במרחב סגור ויותר מ-20 אנשים במרחב פתוח, דבר שלא אפשר לבעלי אולמות לקיים אירועים בתחוומי האולמות שבבעלותם.