השחקנית, הזמרת, המשוררת והסופרת חנה רוט הלכה היום (חמישי) לעולמה בגיל 80. היא מילאה שורה של תפקידים בתיאטרון חיפה, הקאמרי, הבימה, החאן, בית ליסין ותיאטרון באר שבע. בקולנוע השתתפה רוט בסרט "אלכס חולה אהבה".
רוט השתתפה בשנות ה־80' בסדרת הילדים המיתולוגית "רחוב סומסום" ששודרה בטלוויזיה החינוכית. היא כתבה שירים וסיפורים והקליטה שני תקליטים. ב־1991 זכתה רוט בפרס רוזנבלום לאומנויות הבמה. רוט נולדה בפירנצה שבאיטליה, עלתה לישראל ולמדה תיאטרון וספרות באוניברסיטת תל אביב. לאחר מכן שבה לאיטליה עד שחזרה לארץ בסוף שנות ה־60 והצטרפה לתיאטרון "בימות".
ב־1968 הקליטה את אלבומה הראשון, "אנעים זמירות", במסגרתו ביצעה שירי עם ביידיש, ובהם גם שירים חסידיים שלוקטו ועובדו על ידה. אלבומה השני יצא ב־1969, "מול חלונך", וכלל שירים חסידיים, מסורתיים ושירי עם יהודיים ביידיש ובלאדינו. רוט הניחה אחריה בעל, אברהם פסקא, ושני ילדים.