ביצירתו "שובר שורות" ברא וינס גיליגאן שתי דמויות מקבילות שלכאורה לא היו אמורות להיפגש לעולם, אבל בפועל לא רק שהן נפגשו אלא גם התמזגו זו בזו עד שהאחד נהפך לשני. האנטי־גיבורים, ג'סי פינקמן וולטר וייט, נקשרו לראשונה כאשר וייט – מורה לכימיה וחולה סופני שהשתמש בכישוריו כדי לייצר מתאמפטמין בשביל להתעשר במהירות – פוגש בפינקמן ונעזר בו כדי למצוא את הפתרון הקל להרוויח הון. פינקמן, בחור מבולבל ואינטליגנטי, שהחברה פלטה אותו מתוכה, מתמכר לדו־פרצופיות האבהית של וייט, לאהבת האב שלכאורה לא הייתה לו, עד שנחשף לכיעורו הקרימינלי־נרקיסיסטי של "הייזנברג".
העונה החמישית מסתיימת בנקודת הארכימדס השפלה של וייט. מכונת ירייה אוטומטית מופעלת מרחוק וכותשת את דמותו עד למותו הבלתי נמנע, ומשחררת את פינקמן מהשבי הפיזי בו נכלא. אולם בכך זה נגמר. ללא פתרון קתרטי גם לגיבור הסדרה השני. היום, כשש שנים לאחר שידור הפרק האחרון, ראה אור סרט באורך מלא, שהוקדש כולו למעט מהמשך המסע של פינקמן – שיצא אל מחוץ לגבולות הז'אנר ואל החופשי גם ממנו עצמו.
"אל קמינו" מאפשר לקהל לחוות את רגע ההפיכה האמיתי של פינקמן לווייט – היבלעות זה בדמותו של זה היא מוחלטת, עד שהוא עצמו לא מעז אף לקלל כמעט כפי שהורגלנו. מהלך זה של ניתוק מאפיין אישיות כל כך אינהרנטי מראה לצופים את ההתבגרות המנטלית של הדמות, או למעשה ההיבלעות המוחלטת באביו מחנכו וייט. הפלאשבקים במהלך הסרט אורזים את דמות השניים באור אירוני הדוק כשבשיאן יושבים השניים, היכן שהוא במעמקי העונה הראשונה, ודנים בעתיד האפשרי של פינקמן עד שבסופו של דבר זה כבר ברור לכולם – פינקמן ווייט חד הם. האנטי גיבור הוא הגיבור.
ההפרדה בין שתי הדמויות היא הכרחית אומנם למספר הסיפורים, אך בממד הפסיכולוגי חושף אותנו היוצר גיליגאן לתפיסה שהיא כמעט נוצרית – הטוב והרע נמצאים באותו האדם. גורלו של וייט הוא גורלו של פינקמן ולהפך. המוות של וייט היה הכרחי כדי להפוך את פינקמן לאדם מוסרי. באחת הסצנות נדרש פינקמן לפרוץ לבית הוריו הביולוגיים. שם – הוא מוצא את נשקו – אותו נשק מטאפורי שיירה במערכה האחרונה של הזיכרון הקולקטיבי בווייט עצמו (נשק שפינקמן כיוון אליו, אך לא ירה. איך הוא יכול לירות בעצמו?). אין זה פלא שהוא מוצא את הנשק דווקא שם, כי רק בבית הוריו הביולוגיים, לפי גיליגאן, נמצא המפתח לגאולה, לרצח ולהולדת ה"אני". הטרנספורמציה הושלמה. עכשיו פינקמן סוף כל סוף חופשי.
הסדרה "שובר שורות" זכתה ב־16 פרסי אמי, שמונה פרסי סטלייט, שני פרסי גלובוס הזהב ופרסים רבים נוספים. השחקן אהרון פול זכה בשלושה פרסי אמי על תפקידו בתור ג'סי פינקמן.