כלת פרס ישראל, השחקנית גילה אלמגור, תקבל פרס הוקרה לאייקון תרבות מטעם הפסטיבל הבינלאומי ה-18 לקולנוע גאה, TLVFest. כך הודיעו היום (שני) מארגני הפסטיבל. מלבד אלמגור, יוענק פרס הוקרה גם לאשת הקולנוע והפעילה החברתית אביגיל שפרבר, מיוצרי הסרט התיעודי זוכה פרס אופיר "ענבל פרלמוטר - אם זה נגמר".
פסטיבל הסרטים הבינלאומי, שיתקיים בין התאריכים 19 עד 28 באוקטובר, יתקיים השנה בכמה מוקדים ברחבי הארץ. מלבד משכנו הוותיק בסינמטק תל אביב, יוקרנו הסרטים המשתתפים בפסטיבל גם במרכז תרבות אניס ביפו, סינמטק חיפה, סינמטק ראש פינה, סינמטק חולון, סינמטק ירושלים ובבית הגאה בבאר שבע.
הפסטיבל ייפתח בטקס חגיגי במהלכו יוענק אות ההוקרה לשפרבר, שמלבד היותה צלמת, במאית ומפיקת קולנוע וטלוויזיה, ייסדה את ארגון "בת קול" - ארגון לנשים דתיות-גאות, ואת ארגון "שב"ל" ("שהכול ברא לכבודו"), הפועל למען קבלת להט"בים בחברה הדתית.
באירוע לציון יום תעשיית הקולנוע הגאה, שיתקיים ב-22 באוקטובר, יוענק פרס ההוקרה לאלמגור, על השתתפותה בשני סרטים להט"ב בולטים - "מחבואים" ב-1980 ו"ידיים קשורות" ב-2006 (שניהם של הבמאי דן וולמן) ועל תמיכתה בקהילה הגאה לאורך השנים.
יאיר הוכנר, מייסד ומנהל פסטיבל הקולנוע הגאה, מסר: "זהו כבוד גדול להעניק את אותות ההוקרה בפסטיבל לשתי יוצרות, נשים אמיצות ששינו כל אחת בדרכה את התרבות הישראלית ועשייתן הפכה את עולמנו למקום טוב יותר. גילה אלמגור היא אייקון ישראלי ובינלאומי. חברה אמיתית של הקהילה הגאה. אביגיל שפרבר היא קולנוענית אדירה ואקטיביסטית פורצת דרך. תרומתה לקהילה הלהט"בית בכלל ולנשים לסביות דתיות בפרט היא עצומה".