אחרי יותר מ-80 ימים של מלחמה, במהלכם הופיע בפני לוחמי צה"ל ומול קהילות ניצולי הטבח בעוטף עזה, דווקא עכשיו עידן רייכל שחרר סינגל חדש, ולא עוד סינגל אלא שיר אהבה. "כל יום מחדש" הוא שיתוף פעולה ראשון של "הפרויקט של עידן רייכל" עם גידי גוב, מתוך האלבום החדש "מגדל של אור" שייצא בחודש הבא.
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
"זה בהחלט חלום שמתגשם", אמר היום (שלישי) רייכל בריאיון לאסתי פרז בן עמי ודורית אסרף מזרחי בתוכנית "בחצי היום" בכאן רשת ב. "'הייתי בוחר בך כל יום מחדש' זה שיר שהכתיבה שלו התחילה מתוך סיפור של אחותה התאומה של סבתא שלי. בימיה האחרונים, כשהמחלה כילתה כמעט את כל הגוף, יוסף בעלה זה עשרות שנים היה נכנס לחדר שלה ואומר לה: 'אסתר, איזו יפה את היום, אם לא הייתי נשוי לך - הייתי מתחתן איתך היום שוב'".
האזינו לריאיון המלא עם עידן רייכל בכאן רשת ב
"האלבום הזה היה כבר מוכן לצאת לאור ואז נעצר", הוא סיפר. "במפגשים שלי עם קהילות הניצולים במלונות בים המלח ובאילת, הדבר שאתה חוזר ושומע כל הזמן זה שבסופו של דבר אפילו כשהבית הפיזי נשרף ואתה יוצא החוצה בלי כלום, אתה בסופו של דבר מחפש את האנשים שקרובים אליך, שאתה בוחר בהם כל יום מחדש. גם בימים ובשבועות האלה אנחנו בוחרים כל יום לצאת למלחמה המוצדקת הזאת בשביל להחזיר את כל אלה שאנחנו בוחרים בהם כל יום מחדש, החטופים, עד שיחזרו אלינו כולם במהרה".
"זאת תקופה שכל העם מכונס אחרי קטסטרופה שבה הופר ההסכם הבסיסי שאנחנו כאזרחים שומרי חוק ממלאים את מחויבותנו - והמדינה מגנה עלינו. והמדינה לא הגנה", הוסיף רייכל בריאיון. "לא הגנה על היישובים בעוטף, לא הגנה על התושבים, על ילדים בשבת בבוקר. כולנו מגויסים בהנהגה אזרחית מחודשת. מגויסים במאות של אלפים, מגויסים במילואים בחזית, מגויסים בעורף בתרומות ובהקרבה אישית של כולם. זה משהו מרגש לדעת שבסופו של דבר אנחנו מאוחדים וכולנו לאותה מטרה".
"המחשבה להוציא את השיר לאור השבוע הייתה מתוך משפט שמישהי אמרה לי לפני שבועיים - 'אני מחכה שהסיוט הזה ייגמר'", הוא שיתף. "אמרתי לה שהסיוט הזה הולך ללוות אותנו עשרות שנים קדימה. הקטסטרופה השואתית הזאת היא משהו שנידונו לחיות איתה. גם ב-1945 השואה לא עברה, היא נשארה בדנ"א שלנו עד היום. גם הקטסטרופה של השבעה באוקטובר תישאר איתנו עשרות שנים. ולכן אנחנו נמשיך לאהוב, להתחתן ולהוליד ילדים. מפה אנחנו נקום. לכן גם להוציא שיר אהבה - זה פשוט לבחור כל יום מחדש".