עומרי כהן, רבש"ץ המושב נווה שבעוטף עזה, אמור היה לשחרר בשמונה באוקטובר סינגל חדש שכתב והלחין בשם "להתגלות". בריאיון בתוכנית "בחצי היום" בכאן רשת ב, חזר כהן אל אירועי השבת השחורה ואל השיר שמילותיו קיבלו משמעות מצמררת.
"בשבעה באוקטובר ב-06:30 בבוקר התעררנו לאזעקות בלתי נפסקות ורקטות שנופלות כמו גשם, זה היה ממש טירוף", סיפר כהן לאסתי פרז בן עמי ודורית אסרף מזרחי. "בגלל התפקיד שלי אני תמיד מנסה כמה שיותר לצאת החוצה, לראות אם יש נפגעים ולטפל בהם. אבל דקות ארוכות ניסיתי לצאת ופשוט לא הצלחתי. יצאתי החוצה וקיבלתי טלפון שהבהיר לי שכל מה שהכרתי עד עכשיו - הכול משתנה".
האזינו לריאיון המלא עם עומרי כהן בכאן רשת ב
"הקפצתי את כיתת הכוננות ופרשתי אבטחה על כל היישוב", הוא המשיך. "שמענו מכל היישובים מסביב שמחבלים נמצאים בכל פינה בכמויות בלתי נתפשות. המון אנשים, מילואימניקים וסדירים, רצו לצאת ליחידות שלהם. בהתחלה עוד אפשרתי, אבל בשלב מסוים אנשים יצאו החוצה וירו עליהם בדרכים. חלקם לצערנו נהרגו בדרך. ככל שעבר הזמן הבנו שיש קרבות ביישובים סמוכים אלינו".
"הבנו שאנחנו חייבים לתת מענה לכל הפצועים", הוסיף. "אז פתחנו סוג של עמדת רפואה ופשוט התחילו לזרום אלינו פצועים ולצערנו גם הרוגים. כל כוחות הרפואה שהצלחנו להביא - הבאנו לשם. ניסינו לתת מענה רפואי כמה שאפשר, בשלב מסויים הנחתנו לשם מסוק ופינינו את הפצועים. אחרי יומיים של דריכות שיא, הוחלט לפנות את היישוב למלון בירושלים". מאז, מוצא כהן מפלט לנפש בכתיבה. "זה היה כמו פקק שצריך היה להשתחרר, אבל פשוט לא הייתי מסוגל. היה מן בליל של רגשות, בהתחלה המון כעס והשפלה. אבל עם הזמן כשהדברים התקדמו, לאט לאט התחלתי להוריד את הדברים על הכתב".
את השיר "להתגלות" כתב כהן לפני המלחמה ואמור היה לשחרר בשמונה באוקטובר. עכשיו המילים שלו נשמעות אקטואליות מתמיד. "יש משפט בשיר שאומר 'קח עוד שנייה להתמודד/ הכי קל זה לפחד/ ולוותר על כל הטוב הזה'. גם במלחמה יש איזה מן רצון לעצור, לנשום ולהכיל את הסיטואציה, כי יש מלא טוב מסביב, במדינה שלנו ובעם שלנו. הצבא המדהים שלנו. זה משהו שצריך להתחבר אליו כל הזמן, למרות שקשה לפעמים".
כהן ומשפחתו חזרו לאחרונה הביתה. "אנחנו בסדר, אבל על הילדים אני לא יודע מה עובר. נראה לי כל הילדים של העוטף הם ילדים שאתה לא יודע מה עובר עליהם. יש לי ילדה בת שנה וחצי. אני לא יודע איך השפיעו עליה אותו בוקר וכל התקופה הזאת. אבל אנחנו מנסים לחבק ולהכיל. אשתי גיבורה, אין לי מילים אחרות להגיד עליה".
"הם הבינו שאם מנטרלים את הרבש"ץ – הדלת פתוחה": עומרי כהן, רבש"ץ מושב נווה בעוטף, הגן עליו ב-7 באוקטובר יחד עם כיתת הכוננות ועזר בפינוי פצועים. באולפן הוא שר את השיר שכתב ותכנן לפרסם באותו יום, בשם "להתגלות"@urildorl @WexlerSharon pic.twitter.com/s0Qnln5qB4
— כאן חדשות (@kann_news) January 1, 2024
להתגלות
מילים ולחן: עומרי כהן
הפקה מוסיקלית: רפי קריספין
עיבוד: רפי קריספין ואריאל טוכמן
לכל אחד משא על הכתפיים
שבתוכו צומחות כנפיים
מחכות לרגע הנכון להשתחרר
לעוף חזק, לעוף מהר
קח עוד שנייה להתמודד
הכי קל זה לפחד
ולוותר על כל הטוב הזה
עכשיו זה הזמן להתקרב
בדרך אל הלב
להגשים את כל המשאלות
כדי לחיות את החלום
צריך להתעורר
להתגלות
ואיך תמיד צעקת לשמיים
מתי זה יופיע, אני מחכה
אבל יש זמן שבו צריך לדעת
תמשיך כבר ללכת
בסוף זה יקרה
ותיקח עוד שנייה
להתמודד
הכי קל זה לפחד
ולוותר על כל הטוב הזה
זמן להתקרב
בדרך אל הלב
להגשים את כל המשאלות
כדי לחיות את החלום
צריך להתעורר
להגשים את כל המשאלות
כדי לחיות את החלום
צריך להתעורר
להתגלות