חברת ההפקה StudioCanal שחררה היום (חמישי) קדימון ראשון ל-Back to Black, הסרט העלילתי החדש על חייה של הזמרת הבריטית איימי וויינהאוס. על פי הודעת החברה, סרטה של הבמאית סם טיילור-ג'ונסון, בכיכובה של השחקנית מריסה אבלה ("תעשייה"), מתוכנן לעלות תחילה בבתי הקולנוע בבריטניה באפריל 2024.
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
"Back to Black מתמקד בגאונות יוצאת הדופן של איימי, ביצירתיות ובכנות שהיו בכל מה שעשתה", נכתב בפוסט שפרסמו ב-StudioCanal. "מסע שלקח אותה מהטירוף והצבעוניות של רובע קמדן בשנות ה-90 להערצה עולמית - ובחזרה. Back to Black מתרסק מבעד למראה כדי לראות מה שאיימי ראתה ולהרגיש מה שהרגישה".
צילומי הסרט החלו בחודש ינואר בשנה שעברה והושלמו בחודש אפריל. מלבד אבלה, משתתפים בסרט גם ג'ק אוקונל ("לא נשבר", "פרארי") בתפקיד בעלה לשעבר של וויינהאוס בלייק פילדר-סיביל, אדי מארסן בתפקיד אביה של וויינהאוס מיץ', ג'ולייט קוואן בתפקיד אמה של וויינהאוס ג'ניס ולזלי מנוויל ("הכתר", "גברת האריס נוסעת לפריז") שמגלמת את סבתה של וויינהאוס סינתיה.
בשנת 2009 זכתה וויינהאוס בחמישה פרסי גראמי בהם לאלבום השנה Back to Black ולשיר השנה Rehab. חייה נגדעו בשנת 2011 כשהייתה בת 27 בלבד, אחרי שנים של התמודדות עם התמכרות לאלכוהול וסמים. הסרט מופק באישור ובתמיכת מנהלי עזבונה של וויינהאוס, כמו גם חברות התקליטים "יוניברסל מיוזיק גרופ" ו"סוני מיוזיק פאבלישינג".