האם השחקנית האוסטרלית קייט בלאנשט הביעה תמיכה בעם הפלסטיני? שבוע לאחר ששורדת הנובה לורה בלג'מן-כאדר צעדה על השטיח האדום בפסטיבל קאן בשמלה צהובה ועליה תמונות חטופים וסרט שחור עם הכיתוב Bring Them Home, נראה שהשחקנית זוכת האוסקר בחרה לנקוט בעמדה נגדית בכל הקשור למלחמה.
עקבו אחר ערוץ הוואטסאפ של כאן חדשות
כלי תקשורת ברחבי העולם פרסמו היום (שלישי) תמונות בהן נראית בלאנשט פוסעת אמש על השטיח האדום בפסטיבל הסרטים הבין-לאומי, בשמלה שצבעיה מזכירים את דגל הרשות הפלסטינית. על השמלה שלבשה בלאנשט בפרימיירת סרטו של הבמאי הדני-איראני עלי עבאסי "השולייה" (The Apprentice) על דונלד טראמפ, אחראי המעצב הקולומביאני-צרפתי היידר אקרמן. על פי הדיווחים, השמלה שונה מעט מן העיצוב המקורי אותו הציג אקרמן לראשונה בשבוע ההוט קוטור בפריז בינואר בשנה שעברה.
נזכיר כי סמוך לפרוץ המלחמה חתמה בלאנשט על עצומת Artists4Ceasfire בקריאה לנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן להפסקת אש מיידית. פרט לבלאנשט חתמו אז על העצומה גם השחקנים זוכי האוסקר חואקין פיניקס, סוזן סרנדון ומהרשלה עלי, המגיש ג'ון סטיוארט והשחקנים קריסטן סטיוארט וריז אחמד.
"אני לא סורית, לא אוקראינית, לא תימנייה", צוטטה בלאנשט אומרת חודש לאחר מכן בביקור בפרלמנט האירופי. "אני לא מישראל או מפלסטין. אני לא פוליטיקאית, אפילו לא מומחית – אבל אני עדה. לאחר שראיתי את המחיר האנושי שגובה המלחמה, אני לא יכולה להסיט את מבטי".