כאן רשת ב

שירי מימון על האלבום החדש עם הפילהרמונית: "חלום שהתגשם"

שירי מימון על האלבום החדש עם הפילהרמונית: "חלום שהתגשם"
רגע אחרי ששחררה את האלבום "שירי מימון והפילהרמונית הישראלית", הזמרת המצליחה סיפרה בריאיון בכאן רשת ב על שיתוף הפעולה עם התזמורת, על העבודה בזמן המלחמה ועל החלומות שהיא מתכוונת להגשים • האזינו לריאיון
מחבר אלון פרוכטר מחבר אלון פרוכטר
Getting your Trinity Audio player ready...
שירי מימון, יח"צ
צילום: שי פרנקו

זה קרה בחודש פברואר האחרון. הזמרת שירי מימון והתזמורת הפילהרמונית הישראלית נפגשו לערב חד פעמי בהיכל התרבות תל אביב. השבוע שוחרר האלבום שהוקלט בהופעה הזאת - "שירי מימון והפילהרמונית הישראלית".

"הרגע הזה הוא נקודת אור שחיכיתי לה", סיפרה מימון אמש (שני) בריאיון בתוכנית "תרבותניקים" בכאן רשת ב. "היה לנו ערב אחד מאוד מוצלח ומתוכו בעצם נולד אלבום עם שירים שלי, בעיבודים של אלדד ציטרין ויונתן קרת בניצוחו של תומר הדדי המופלא. כל שיתוף הפעולה הזה היה בגדר חלום שהתגשם".

האזינו לריאיון המלא עם שירי מימון בכאן רשת ב

"עם המלחמה ועם הכול הצלחנו לגרום להופעה הזאת לקרות", שיתפה מימון. "אני מאוד אוהבת להופיע עם תזמורות ויצא לי להופיע די הרבה. אני חושבת שהתזמורת הפילהרמונית הישראלית היא חד משמעית התזמורת הכי טובה שאני הופעתי בה בחיי וגם לדעתי בחמישייה הפותחת העולמית של התזמורות. ככה שמה ששומעים באלבום זה באמת יצירת מופת שלהם".

אז איך מחליטים מה מבצעים בהופעה שכזאת? "ישבנו בעצם על כל השירים, ישנם יותר מוכרים ופחות. כן היה לי חשוב לשלב כל מיני דברים שקרו לי במהלך הקריירה, כמו למשל ברודוויי - אז לבצע משהו מתוך 'שיקגו' או 'אוויטה' ששם שרתי את 'אל נא תבכי ארגנטינה'. אז החלטנו להכניס גם את זה לרפרטואר. אמרתי להם שבא לי לשיר שיר של וויטני יוסטון שהיא הזמרת האהובה עליי. אז קודם כל בוחרים את השירים שכולם מכירים ואז נכנסים טיפה לעומק ובוחרים את השירים שיכולים באמת להישמע טוב עם תזמורת. אני מאוד שמחה שהקונצרט הזה בחוץ, יש משהו בלשחרר את זה ככה לעולם".

"יש משהו ברגע שהם פותחים את כל הכלים", סיפרה מימון, "כשכולם מנגנים כל אחד על הכלי שלו, ואתה שומע את ההרמוניה המטורפת הזו שיוצאת מהם ואת הסאונד הזה של תזמורת שמנגנת שנים ביחד - זה מרגיש קודם כל כבוד לעמוד איתם על הבמה. זה היה פשוט כיף אדיר ופחדתי שזה יגמר אחרי פעם אחת. אבל הנה זה נשאר עכשיו לנצח".

ההופעה, כזכור, התרחשה בעיצומו של החודש הרביעי למלחמה. "זה היה מאוד מוזר, מצד שני יש משהו בקונצרט הזה שאם בא לך לשעה וחצי להתנתק לחלוטין ממה שאנחנו עוברים פה, זה זה. ככה הרגשתי. אמרתי את זה על הבמה, הקדשתי שיר לחטופים ולחטופות וגם לחיילים שלנו. זה כל הזמן חלק מאיתנו. זה היה מרפא, ניתוק קצר מתוך התקופה החשוכה הזאת".

מאז 7 באוקטובר מימון לא נחה. שבועיים לאחר שפרצה המלחמה היא הוזמנה להופיע בניו יורק בעצרת למען שחרור החטופים שהתקיימה בטיימס סקוור. "הרגשתי שאם ביקשו שאני אגיע אז אני חייבת לבוא", אמרה מימון. "היה מאוד קשה להיות שם. להסתובב ברחובות, לראות ש'הכול בסדר'. ומצד שני בכל פינה אתה רואה תמונות של החטופים, זה היה קשה. לא נהניתי משום רגע, זה ממש זכור לי כשליחות. אני נוסעת ושרה, עושה כל מה שאתם צריכים ממני, גם להביא למודעות, לדבר על זה ולשיר את השירים הנכונים. זה היה מאוד לא פשוט בכלל".

בלי ששמנו לב עברו 21 שנים מאז שהכרנו לראשונה את מימון בעונה הראשונה של "כוכב נולד". "אני לא רציתי ללכת, אמא שלי ממש שכנעה אותי", היא סיפרה. "אמרתי 'מה פתאום, אני עובדת על האלבום שלי, אני לא הולכת לתחרויות מוזיקה וריאליטי', זה היה ממש משבר בבית. אמא שלי ממש התעקשה. אני חושבת שכשמשהו מוביל אותך מתוך רצון ורעב עצום למוזיקה, לשיר, להביע את עצמי, לשמח, לרגש, אם זה מה שבוער בי - זה היה לי ברור שזה יקרה. במהלך ה-20 שנה האלה באמת עבדתי קשה בשביל להגשים לעצמי את החלום הזה, אני גאה בעצמי".

אז מה החלום הבא של שירי? "יש לי עוד הרבה חלומות. יש משהו במקצוע הזה שזה לא מספיק לך. אתה לא מפסיק לרצות עוד ועוד, לכבוש עוד לבבות, לעשות עוד דברים, גדולים כקטנים. בספטמבר אני טסה לברלין להופיע עם התזמורת של ברלין שנחשבת אחת התזמורות הטובות בעולם. על זה לא חלמתי - אבל איזה מדהים זה. זה מאוד מרגש אותי. אני בסופו של דבר מאחלת לעצמי שתמיד יגיעו עוד דברים שמרגשים אותי ומאתגרים אותי".

הפופולריים