לנשיא ארצות הברית לשעבר ולמועמד לנשיאות דונלנד טראמפ יש היסטוריה ארוכה של שימוש בלהיטים ידועים בעצרות הבחירות שלו ללא אישור של המבצעים המקוריים. בסוף השבוע הצטרפה אל הרולינג סטונז, אירוסמית', טום פטי ולינקין פארק הזמרת הקנדית סלין דיון.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
בעצרת שקיים היום (שבת) לפנות בוקר במונטנה הקרינו מארגני האירוע על גבי המסכים ביצוע בהופעה חיה של דיון בו ביצעה את My Heart Will Go On, שיר הנושא מתוך פסקול הסרט "טיטניק" מ-1997.
Trump campaign plays the theme from the Titanic at his rally pic.twitter.com/lspVW1hA5I
— Kamala HQ (@KamalaHQ) August 10, 2024
אלא שעל אף שהשיר כבר הושמע בעצרות קודמות של טראמפ, עצם הקרנת הביצוע של דיון מתוך הופעה חיה מעלה שורה של בעיות משפטיות. הערב התנערה דיון מכל אפשרות של תמיכה בקמפיין של טראמפ, והוסיפה עקיצה על בחירת השיר שנכתב לסרט ששיאו שקיעתה של ספינה ומותם של יותר מ-1,500 בני אדם.
"היום, צוות המנהלים של סלין דיון וחברת התקליטים שלה, סוני מיוזיק אנטרטיינמנט קנדה, נחשפו לשימוש שלא באישור בסרטון, הקלטה וביצוע מוזיקלי של סלין לשיר My Heart Will Go On בעצרת של קמפיין דונלד טראמפ/ג'יי די ואנס במונטנה", נכתב בפוסט שפורסם בעמודים הרשמיים של הזמרת ברשתות החברתיות.
Today, Celine Dion’s management team and her record label, Sony Music Entertainment Canada Inc., became aware of the unauthorized usage of the video, recording, musical performance, and likeness of Celine Dion singing “My Heart Will Go On” at a Donald Trump / JD Vance campaign… pic.twitter.com/28CYLFvgER
— Celine Dion (@celinedion) August 10, 2024
"בשום אופן, השימוש בשיר לא נעשה באישור וסלין דיון אינה מאשרת את השמעתו בכל דרך שהיא", נכתב עוד. "וברצינות, דווקא השיר הזה?".
ראוי לציין כי בעבר טראמפ השתמש בשיר You Can't Always Get What You Want של להקת הרולינג סטונז בעצרות הבחירות שקיים ב-2016 ו-2020. לאחר שהושמע בעצרת שקיים באוקלהומה בקיץ 2020, הוזהר טראמפ על ידי הלהקה כי תתבע אותו אם ישתמש שוב בשיר. בעקבות המהלך חדל טראמפ מלהשמיע אותו וחתם את עצרות הבחירות שלו עם Y.M.C.A של וילג' פיפל.