הספרייה הלאומית פרסמה היום (ראשון) דוח מיוחד העוסק בספרים שיצאו לאור בעקבות המלחמה. מאז 7 באוקטובר יצאו לאור 169 ספרים ופרסומים שעוסקים בנושאים כמו החטופים, סיפורי הגבורה, ההפגנות והמחאות, זיכרונות של לוחמים, התגברות האנטישמיות בתפוצות, מחקרים אקדמיים וכדומה.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
על פי נתוני הדוח, 42 מתוך כלל הספרים והפרסומים שיצאו לאור הם מחקרים ודוחות של מכוני מחקר בישראל ובחו"ל; 30 ספרי עיון, מאמרים ופובליציסטיקה פורסמו על נושאים כמו השפעות מתקפת הטרור והמלחמה על מדינת ישראל והחברה הישראלית; 29 ספרי עדויות וסיפורי גבורה; 14 ספרי שירה; תשעה ספרי פרוזה ושלושה ספרי ילדים.
בספרייה הלאומית מדגישים כי על אף שחלפה כמעט שנה, מדובר בדוח חלקי בלבד כיוון שכתיבת ספרים והוצאתם לאור הינם תהליך ארוך ומורכב. בספרייה גם מעריכים שבשנים הקרובות, מאות ספרים ייצאו לאור בניסיון להקיף את כל מנעד האירועים שפקדו את ישראל והעולם היהודי מפרוץ המלחמה ומציינים כי ידוע על מספר גדול של ספרי זיכרון והנצחה שייצאו לאור ממש בסמוך לציון שנה למלחמה.
לשם השוואה, בספרייה הלאומית בדקו את מספר הספרים שיצאו לאחר מלחמת יום כיפור. בשנה הראשונה לאחר המלחמה (עד סוף 1974) יצאו לאור כ-300 ספרים, אולם במהלך 50 השנים שחלפו מאז יצאו לאור עוד אלפי ספרים, כמו ביוגרפיות, ספרי עיון, מחקרים, ספרי זיכרון והנצחה - בעברית ובשפות אחרות.
הספרייה הלאומית מובילה, יחד עם פורום שכולל יותר מ-100 מיזמי תיעוד, את בנייתו של מאגר דיגיטלי מקיף לכלל מאורעות 7 באוקטובר והמלחמה. בין התכנים השונים שמופקדים בספרייה, מלבד ספרים, נמנים עדויות מהרשתות החברתיות, צילומים, סרטוני עדויות, הספדים, תפילות, תיעוד להתארגנויות אזרחיות ועוד.