קים קרדשיאן דורשת את שחרור האחים מננדז: "הם לא מפלצות"

קים קרדשיאן דורשת את שחרור האחים מננדז: "הם לא מפלצות"
במאמר שפרסמה קראה כוכבת הריאליטי למערכת המשפט לשקול מחדש את מאסרי העולם שנגזרו על השניים ב-1996 בגין רצח הוריהם • בחודש הבא יתקיים דיון נוסף בעניינם, בעקבות ראיות חדשות שמעידות על התעללות שעברו מצד אביהם
מחבר אלון פרוכטר מחבר אלון פרוכטר
Getting your Trinity Audio player ready...
קים קרדשיאן; לייל ואריק מננדז, ארכיון
קים קרדשיאן; לייל ואריק מננדז, ארכיון צילום: גטי אימג'ס

שלושה שבועות לאחר שביקרה את אריק ולייל מננדז בכלא, כוכבת הריאליטי קים קרדשיאן פרסמה הלילה (חמישי) מאמר בדרישה לשחרור האחים שהורשעו בשנת 1996 ברצח הוריהם. "כולנו תוצר של החוויות שלנו. הן מעצבות את מי שהיינו, מי שאנחנו ומי שנהיה. מבחינה פיזיולוגית ופסיכולוגית הזמן משנה אותנו, ואני בספק אם מישהו יטען שהוא אותו אדם שהיה בגיל 18. אני יודעת שאני לא", כתבה במאמר שפרסם אתר אן-בי-סי ניוז.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

"אתם חושבים שאתם מכירים את הסיפור של לייל ואריק מננדז. אני בהחלט חשבתי כך", היא המשיכה. "בשנת 1989 האחים, אז בני 21 ו-18, ירו והרגו באכזריות את הוריהם בביתם בבוורלי הילס. ב-1996, לאחר שני משפטים, הם נידונו למאסר עולם ללא אפשרות לשחרור על תנאי".

"כפי שקורה לעתים קרובות, הסיפור הזה מורכב הרבה יותר ממה שהוא נראה", הוסיפה קרדשיאן. "שני האחים עברו התעללות מינית, פיזית ורגשית במשך שנים על ידי הוריהם. לדברי לייל, ההתעללות החלה כשהיה רק בן 6, ואריק אמר שהוא נאנס על ידי אביו במשך יותר מעשור. לאחר שנים של התעללות וחשש אמיתי לחייהם, אריק ולייל בחרו במה שהם חשבו אז כדרך היחידה שלהם להשתחרר - דרך בלתי נתפסת להימלט מהסיוט שחיו בו".

"פגשתי את לייל ואריק; הם לא מפלצות", היא כתבה עוד. "הם גברים אדיבים, אינטליגנטים וישרים. בכלא, לשניהם רישום משמעתי למופת. הם קיבלו מספר תארים בקולג', עבדו כמטפלים עבור אסירים קשישים בהוספיס ושימשו מדריכים בתוכניות במכללה - הם מחוייבים להחזיר לאחרים. כשביקרתי בכלא לפני שלושה שבועות, אחד הסוהרים אמר לי שהוא ירגיש בטוח אם הם יהיו השכנים שלו. 24 בני משפחה, כולל האחים של הוריהם, פרסמו הצהרות שתומכות באופן מלא בלייל ואריק וביקשו בכבוד ממערכת המשפט לשחרר אותם".

"כשהמקרה שלהם שוב במוקד ההתעניינות, ונוכח חשיפת מכתב מאריק לבן דודו מ-1988 בו הוא מתאר את ההתעללות, התקווה שלי היא שמאסרי העולם של אריק ולייל מננדז ישקלו מחדש", סיכמה קרדשיאן. "אנחנו חייבים את זה לאותם ילדים קטנים שאיבדו את ילדותם, שמעולם לא הייתה להם הזדמנות להישמע או להינצל".

העניין המחודש במשפטם של האחים מננדז מגיע בעקבות עליית סדרת הדרמה "מפלצות: הסיפור של לייל ואריק מננדז" בענקית הסטרימינג נטפליקס בחודש שעבר. את הסדרה יצרו ראיין מרפי ואיאן ברנן, ומככבים בה ניקולס צ'אבס וקופר קוך בתפקיד האחים מננדז, כשאת הוריהם מגלמים חאווייר ברדם וקלואי סביני.

אמש דיווחו כלי תקשורת בארצות הברית כי דיון נוסף בעניינם של האחים יתקיים בחודש הבא לאחר שהתובע המחוזי של לוס אנג'לס קיבל ראיות חדשות המעידות על כך שחוזה מננדז התעלל לכאורה בשני בניו. הדיון החדש עשוי להוביל לשינוי בגזר הדין או למשפט חוזר, אם כי טרם התקבלה החלטה.

הפופולריים