בסינמה סיטי גלילות התקיים הערב (ראשון) טקס פרסי אקו"ם בתחום המוזיקה הפופולרית לשנת 2023/24. לאורך הטקס קראו האמנים הזוכים והמבצעים לשחרור החטופים משבי חמאס בעזה.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
הזמר והיוצר דני ליטני, שזכה בפרס מיוחד מטעם דירקטוריון אקו"ם על תרומתו רבת השנים למוזיקה הישראלית, עלה אל הבמה עם מקל הליכה וזכה לתשואות מהקהל שקם על רגליו לאחר שביקש להקדיש את הפרס להורים השכולים והוסיף "שיחזירו אותם כבר, זה בלתי ניתן לתפיסה".
הזמרת ירדנה ארזי, שביצעה את "הביתה" במחווה למלחין יאיר קלינגר, זוכה פרס מפעל חיים למלחין ע"ש נעמי שמר, בחרה להקדיש את השיר לאחים החטופים גלי וזיו ברמן. "אני יודעת שהערב חברת סינקופה מכפר עזה זוכה כאן להוקרה מיוחדת. התאומים זיוי וגלי ברמן, עובדי 'סינקופה' התחילו את הדרך המקצועית כנערים בני 18. המופע הראשון שאליו הם נשלחו מטעם החברה, היה המופע המשותף של הגבעטרון ושלי".
"מייד עם פרוץ המלחמה קיבלתי תמונה של שניהם, צעירים כל כך עם חיוך מאוזן לאוזן, עם ארגזים ביד מאחורי הקלעים של אחת ההופעות שלנו. התמונה הזו מלווה אותי כבר יותר משנה, ובכל פעם שאני שרה את הלחן שלך יאיר לשיר 'הביתה' הם עומדים לנגד עיני ואני מתכוונת לכל מילה. את כולם, עכשיו, הביתה".
"מרגיש לי מוזר לקבל פרס בשנה הזאת על כל דבר שהוא לא לחימה, הישרדות והצלת חיים", אמר בטקס הזמר והיוצר חנן בן-ארי, שזכה בפרס הישג השנה למחבר ע"ש יוסי בנאי על אלבומו "יש כאן יותר מזה". "השנה הקשה הזאת גרמה לי להתאהב במוזיקה מחדש. ראיתי מה היא עושה בשטחי כינוס של חיילים, לפני כניסה לקרב שאולי הם לא יחזרו ממנו. ראיתי איך היא ריפאה אותם כשהם יצאו. כשהם התחתנו בחתונות בזק בבסיסים. בכיכר החטופים. עם הגיבורים של שורדי הנובה, בשבעות, באזכרות ולצערי הגדול גם בהלוויות. המוזיקה תמיד הייתה שם. מחבקת, מתמסרת, לא שופטת. נותנת לך לבכות את חייך ואז מנגבת לך את הדמעות. ועל זה אני אומר תודה למוזיקה ותודה לאלוהים".
"נמצאת כאן איתנו היום המשפחה של גלי וזיוי, משפחת ברמן", הוסיף בן-ארי. "גלי וזיוי חטופים. הם עבדו איתי ועם הלהקה. כמה חודשים לפני התחלנו לעבוד ביחד והפכו להיות חלק מהלהקה, חלק מהמשפחה. וגם היום ערב-ערב בהופעות הם איתנו. יחד מדי יום ומדי לילה, אנחנו מתפללים לחזרה שלהם ושל האחים והאחיות שלנו עוד הלילה".
פרס מיוחד לשיר הישראלי המושמע ביותר הוענק ליוצרי השיר "יוניקורן" דורון מדלי, מאי ספדיה, ינון יהל ונועה קירל. מדלי, התייחס בנאום הזכייה שלו להצעת החוק לסגירת תאגיד השידור הישראלי. "שמאל וימין זה השקר הגדול ביותר שמספרים לנו מאז שאנחנו ילדים. יש פה אור וחושך, צריך לבחור באור וכל האולם הזה מלא באור. היוצרים, כולנו מלאים באור. אנחנו מביאים אור לעם ישראל. סיפרו לי שרוצים שוב פעם לסגור את התאגיד. ואם אין תאגיד, אין ישראל באירוויזיון, אין שידור ציבורי ואין יצירה. ואין מוזיקה ישראלית ואין גיוון. אור או חושך, צריך כל יום לקום ולבחור באור עד שמי שצריך לנצח ינצח".
עוד בטקס, פרס ע"ש אהוד מנור על מפעל חיים לפזמונאי הוענק ליוצר יוסי גיספן. בשיחה עם כאן חדשות רגע לפני תחילת הטקס, ביקש גיספן להקדיש את הפרס לחיילי צה"ל. "אלמלא הם, לא יכולנו לקיים שום טקס ושום אירוע ואני עומד ומצדיע להם לכולם", אמר גיספן. "הם הגיבורים, הם הזוכים והם אלה שצריכים להנהיג את מדינת ישראל בעתיד. הם נותנים את הדבר הכי יקר להם כדי שהילדים והנכדים שלנו ישארו כאן. אלוהים שישמור לנו אותם, ושיחזרו כולם לשלום בריאים ושלמים ואיתם כל החטופים. ושיבואו כבר ימים טובים לארץ הזאת".
בתוך כך, פרס הישג השנה לשיר הוענק ליוצרי "לצאת מדיכאון", אופיר כהן ויגל אושרי השוהה בארצות הברית ונאלץ להיעדר מהטקס. פרס הישג השנה לאלבום הוענק ליסמין מועלם ולישי סוויסה על "אין עולם". פרס הישג השנה לתגלית הוענק לצמד נס וסטילה הלוא הם נסיה לוי ודור סורקר. פרס הישג השנה למלחין הוענק לאושר כהן. בנוסף, פרס מיוחד מטעם דירקטוריון אקו"ם על שימור מורשת מאיר אריאל הוענק למשפחת אריאל. אות הוקרה מיוחד יוענק השנה בטקס לחברת ההגברה "סינקופה" מקיבוץ כפר עזה.