ראש הממשלה בנימין נתניהו בפנייה לעם האיראני: "אתם חייבים לפעול, אנחנו יוצרים את התנאים עבורכם כדי לעשות כן. פגענו באלפי אנשי משמרות המהפכה. בימים הקרובים ניצור את התנאים וכשהזמן יגיע, והוא מתקרב במהירות, נעביר את הלפיד אליכם".
עוד כתב נתניהו בהודעתו לאיראנים: "אנחנו מנהלים מלחמה היסטורית למען החירות. זוהי הזדמנות של פעם בחיים עבורכם להסיר את משטר האייתוללות מכם ולזכות בחירותכם. יחד עם ארצות הברית, אנו מכים בעריצים של טהראן חזק יותר מאי פעם. האייתוללה (עלי חמינאי) איננו עוד, ואני יודע שאתם לא רוצה שהוא יוחלף ברודן אחר".
"אנו ממוקדים במטרות המשטר ועושים כמיטב יכולתנו לא לפגוע בעם האיראני", הוסיף וכתב. "אנחנו בעלי הברית שלכם. בעלי הברית הטובים ביותר שלכם. אנו מכבדים את ריבונותכם, תרבותכם ומורשתכם. ביקשתם עזרה והעזרה הגיעה. נמשיך לפגוע בעוצמה גוברת בעריצים שהטילו עליכם אימה במשך עשרות שנים. האייתוללות ועוזביהם בורחים - אבל לפחדנים האלה אין לאן להסתתר".
בבריטניה דווח הערב כי לראשונה, יצאו מפציצים אסטרטגים מסוג B-1 לתקוף באיראן - משטח בריטניה. אתמול דווח בכאן חדשות על הגעת המפציצים לממלכה. יציאת המפציצים מבריטניה, ברקע דבריו של שר המלחמה האמריקני פיט הגסת', שאמר היום כי 24 השעות הקרובות צפויות להיות האינטנסיביות ביותר מבחינת תקיפות של ארצות הברית באיראן מתחילת המלחמה.
בסוף השבוע דווח במהדורת כאן חדשות כי בישראל נערכים לשבוע של תקיפות משמעותיות באיראן - ולקראת ה"פרוץ" לעם האיראני כדי לעודד את העם להפיל את השלטון. הטלגרם של המוסד כתב בשישי האחרון לאזרחים באיראן: "עכשיו זה הזמן להשפיע - ולסייע בהפלת המשטר".
בסביבת הנשיא האמריקני דונלד טראמפ מעוניינים להמשיך בפעולה עצימה של ארצות הברית, אך בתוך הממשל ישנם חילוקי דעות, גם בשל ההיבטים הכלכליים של המלחמה - שנאמדת במיליארדי דולרים ביום - ושיקולים פנים אמריקניים.
