השופט עודד מאור, המנהל את הדיון בהארכת מעצרם של החשודים בפרשת "הימור מסוכן" בבית משפט השלום בתל אביב, אמר להם כי "זאת קריסה ערכית ומוסרית" וש"זה לא תיק הימורים. המסוכנות חמורה בשל רדיפת בצע כסף". הציטוטים פורסמו הערב (שבת) במהדורת כאן חדשות.
במענה לטענות הסניגורים, לפיה ישנה תופעת הימורים רחבה בחיל האוויר ובאכיפה בררנית בגין מקרים עם מעורבים נוספים שהודו בהימורים, השופט מאור אמר: "תראו, מפחיד מאד אם זה מה שקורה במדינת ישראל. מה כולם יושבים בחיל האוויר ומהמרים?".
השופט בפרשת ההימורים בפולימרקט מתח ביקורת חריפה: ״זאת קריסה ערכית ומוסרית. כולם בחיל האוויר יושבים ומהמרים? מפחיד מאוד אם זה מה שקורה במדינת ישראל״. בפרקליטות שוקלים לבקש את חסימת פעילות האתר בישראל | @shelleytap עם הציטוטים#חדשותהשבת עם @AyalaHasson pic.twitter.com/AW5peLB80X
— כאן חדשות (@kann_news) April 4, 2026
נציג הפרקליטות הצהיר לפני בית המשפט כי בוחנים אפשרות של חסימת אתר פולימרקט בישראל, כך שלא תהיה אפשרות להמר בו. הוא אמר כי לאחר חג הפסח יבחנו כיצד ניתן לעשות זאת.
מהפרקליטות נמסר: "בתגובה לדברים שנאמרו בהפסקת הדיון, אמר הפרקליט כי הפרקליטות תשקול בחיוב לבקש צו לחסימת האתר, לאחר בחינת הדברים כמקובל".
בשבוע שעבר פורסם בכאן חדשות כי שני מעורבים נוספים נחקרו בפרשה, בהם בכיר בחיל האוויר - אך לפי שעה לא הוגש נגדם כתב אישום. השניים נחקרו בחשד למסירת ידיעה סודית בכוונה לפגוע בביטחון המדינה ובריגול חמור.
הבכיר מחיל האוויר הודה בין היתר בשורה של אירועים בפרשה. הוא שוחרר אחרי מספר ימי מעצר והוגבלה כניסתו לבסיסי חיל האוויר ל-15 ימים. לפני שבוע הוא הוזמן לחקירה נוספת. עורכי הדין של הבכיר טוענים לאכיפה בררנית ואפליה שלו לעומת נאשמים בתיק.
"אתה מהמר בפולי? שמעתי שזה ארגזים של כסף. בוא נהפוך את זה למקצוע": ההתכתבויות של החשודים מפרשת "פולימרקט" נחשפות | הפרסום של @shelleytap #מהדורתכאןחדשות עם @talberman pic.twitter.com/hFt4vKSsP4
— כאן חדשות (@kann_news) March 26, 2026
כתב האישום המלא בפרשת "הימור מסוכן" פורסם בשבוע שעבר, לבקשת כאן חדשות. לפיו, חיל המילואים הנאשם, רס"ן בחיל האוויר, העביר לאזרח מידע על תחילת מבצע "עם כלביא" - המלחמה מול איראן ביוני שעבר - יומיים לפני התחלתו לצורך הימור באתר "פולימרקט".
לפי כתב האישום, יום לפני המבצע, איש המילואים השתתף בתדריך סודי שבו עודכנו שהמבצע יצא פועל, ואף חתם על הצהרת סודיות. לאחר מכן העביר לאזרח ידיעה סודית בוואטסאפ לפיה התקיפה תתבצע במהלך הלילה. בהמשך, כשהמטוסים כבר בדרכם ליעדי התקיפה באיראן, עדכן המילואימניק את האזרח בוואטסאפ על כך – והוא העביר את המידע לחמישה חברים ואמר להם שביצע הימור ב"פולימרקט". עם סגירת ההימור זכה האזרח בסכום של 162,663 דולר.
בפברואר הותר לפרסום כי איש מילואים ואזרח מואשמים שהשתמשו במידע ביטחוני פנימי כדי להמר באתר "פולימרקט" בפרשת "הימור מסוכן" שנחשפה לראשונה בכאן חדשות. בינואר פורסם במהדורת כאן חדשות כי בצה"ל ושב"כ בודקים חשד שגורם בתוך מערכת הביטחון שחשוף למידע סודי עושה בו שימוש באתר, המאפשר להמר על עתיד אירועים ביטחוניים ומדיניים שונים ברחבי העולם. בחודש שעבר נחשף בכאן חדשות כי התפתחויות שהושגו בפרשה יובילו לכתבי אישום חמורים.
לפי כתב האישום, האזרח הרוויח אלפי דולרים גם בהימור על מועד סיום המבצע. יומיים אחרי תום המבצע העביר האזרח לאיש חיל האוויר מחצית מהרווחים בקריפטו, אותם מכר תמורת 200 אלף שקלים. בספטמבר 2025 העביר הנאשם מידע גם על תקיפה ישראלית בתימן, שהניב זכיות באלפי דולרים.
בתחילת ינואר השנה, העביר איש המילואים מידע לפיה יש התחממות, ולהבנתו ישנה אפשרות לתקיפה קרובה באיראן. האזרח הימר על תקיפה עד סוף ינואר ועד סוף מרץ. בינואר, אחרי שהאזרח נחשף לפרסומים ברשת על הזכיות של הפרופיל שלו, הוא ביטל את ההימור על תקיפה עד סוף ינואר ושינה את הפרופיל באתר. לאחר מכן מחק את התכתבויות הוואטסאפ ביניהם והצילומים הנוגעים לפעילות.
