הסכם הפסקת האש בין ארצות הברית לאיראן נעשה ללא התייעצות עם ישראל ומבלי שלגורמי הביטחון הישראלים ולצה"ל – שפעלו במערכה כתף אל כתף עם הצבא האמריקני - ניתנה ההזדמנות להציג בפני האמריקנים את היעדים שעוד נותרו.
"הערכנו שהנשיא טראמפ יכול לעצור אותנו בכל רגע, אולם עצירת המערכה בעיתוי הנוכחי הייתה מוקדמת מדי", אמרו הערב (רביעי) גורמי ביטחון בישראל לכאן חדשות.
זמן קצר לפני שהפסקת האש נכנסה לתוקף, מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר, הורה על הוצאת מטס נרחב עם מאות מטוסי קרב לאיראן כדי לתקוף עשרות אתרי שיגור. בישראל העריכו שהאיראנים יבצעו מטחים נרחבים, אולם בפועל האיראנים שיגרו פחות מ-10 טילים.
אכזבה במערכת הביטחון: "עצירת המלחמה באיראן הייתה מוקדמת מדי" | הדיווח של @ItayBlumental #מהדורתכאןחדשות עם @TaliMoreno_ pic.twitter.com/mJpgQsEQ1j
— כאן חדשות (@kann_news) April 8, 2026
התקיפות נמשכו עד השעה ארבע לפנות בוקר, יותר משעה לאחר כניסת הפסקת האש לתוקף, כי האיראנים המשיכו בשיגורי טילים.
גורם צבאי בכיר הביע מורת רוח מהפסקת האש ואמר שעדיין לא הושגו מטרות המלחמה ובעיקר הסרת איום הגרעין. "ההודעה על הפסקת האש הגיעה בעוד היעדים המרכזיים של המבצע לא הושגו, בעיקר איום הגרעין", אמר הגורם. "כל היעדים שסומנו מרכזיים - הפלת המשטר ופגיעה בפרויקט הגרעין לא ברורים והמשטר האיראני על כנו".
באשר ללבנון ציין הבכיר הצבאי כי "צה"ל לא השיג את היעד המרכזי בלבנון. חיזבאללה לא פורק מנשקו, אם כי נחלש. גם האיום על ישובי הצפון עדיין לא הוסר".
בעיתון "וול סטריט ג'ורנל" דווח כי ישראל הביעה אי-נחת רבה מכך שנודע לה על עסקת הפסקת האש בין ארצות הברית לאיראן רק בשלב מאוחר מאוד ולא נועצה בה כראוי. לפי מתווכים וגורם המעורה בפרטים, ההתייעצות היחידה הייתה שיחת טלפון קצרה בין הנשיא טראמפ לראש הממשלה נתניהו זמן קצר לפני ההכרזה על ההפסקה".
בצל הפסקת האש, איראן כבר איימה שתיסוג מההסכם בשל תקיפות ישראל בלבנון. נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הבהיר כי לבנון אינה חלק מהעסקה "בגלל חיזבאללה", לדבריו.
