במערכת הביטחון חוששים שההסכם העתידי בין ארצות הברית ואיראן עשוי להוביל להקפאת פעילות צה"ל נגד חיזבאללה בלבנון. בכיר בפיקוד הצפון אמר הערב (חמישי) לכאן חדשות כי חיזבאללה דוחף להפסקת אש מלאה ומפעיל לחץ כבד על איראן שתכלול אותו בהסכם.
במערכת הביטחון חוששים שהסכם שיכלול את חיזבאללה עשוי להביא לעצירת התקיפות מהאוויר ואף לדרישה אמריקנית מישראל להסיג את כוחות צה"ל מרצועת הביטחון בדרום לבנון. עד עתה, ישראל הצליחה לנתק את הקשר שבין חיזבאללה לאיראן, אולם בפיקוד הצפון חוששים שההסכם החדש יכלול סעיף שבו ישראל תידרש לסיים את הלחימה בלבנון בהוראה מהבית הלבן.
הבכיר בפיקוד הצפון אמר לכאן חדשות כי חיזבאללה נפגע באופן משמעותי: "הארגון חלש, על אף המתקפות שהוא מבצע מעומק השטח נגד כוחות צה"ל - בעיקר באמצעות רחפני נפץ, כטב"מים ורקטות". לכן, הסביר, הארגון דוחק באיראן להיכלל בהסכם: "חיזבאללה נאבק על חייו".
בישראל היו רוצים להמשיך לתקוף בלבנון ולתפוס נקודות מפתח, ואומרים שישנה הזדמנות להבטיח מציאות בטוחה יותר לתושבי הצפון.
בצילו של חשש זה, צה"ל תקף היום באופן ממוקד ביירות - לראשונה מזה שבועות. התקיפה הזו אושרה נקודתית, ואינה מעידה על שחרור המגבלות על ישראל לתקיפות בבירת לבנון.
בצה"ל ממתינים להתקדמות מדינית מול ממשלת לבנון, ובינתיים ממשיכים להעמיק את השליטה בדרום המדינה. בכיר בצה"ל אמר לכאן חדשות: "אנחנו מנצלים הזדמנויות לפגוע בתשתיות של חיזבאללה ולהרוג מחבלים". בצבא אמרו כי מתחילת מבצע "שאגת הארי" חוסלו 2,500 מחבלים.
מחר ייפתחו שיחות חריגות בפנטגון, בין משלחת צבאית ישראלית ולבנונית. שלושה קצינים בדרגת תא"ל מטעם צה"ל ישתתפו בשיחות, שיתמקדו בדרכים להביא לפירוק חיזבאללה מנשקו.
גורמים ישראלים וזרים סבורים שייתכן שתוכרז בשבוע הבא הפסקת אש נרחבת בלבנון, הכוללת גם את הסגת הכוחות. בישראל מתעקשים על המשך הפעילות מעבר לקו הגבול. בשבוע הבא יחל גם סבב משא ומתן נוסף בין המדינות, בהובלת השגריר הישראלי והשגרירה הלבנונית בארצות הברית.
