בצה"ל בודקים בשבועיים האחרונים האם חיזבאללה פיתח יכולת חדשה להפעיל רחפני נפץ בשעות הלילה, כך פורסם הערב (שני) במהדורת כאן חדשות. אף שברור לכל שהיכולת הזאת צפויה להגיע, לפי שעה גורמים בצבא אמרו לכאן חדשות שלאחר בדיקת הרחפנים שהתפוצצו בדרום לבנון - לא נמצאו עדויות למצלמות תרמיות או אמצעיים אחרים לראיית לילה.
בימים האחרונים שני לוחמי צה"ל נהרגו בדרום לבנון מפגיעת רחפני נפץ של חיזבאללה ששוגרו בשעות הלילה: סמ"ר אדם צרפתי ממגלן וסמ"ר מיכאל טיוקין מסיירת גבעתי. בנוסף עוד עשרה לוחמים נפצעו מרחפני נפץ של חיזבאללה בשעות החשיכה.
בתחקיר הראשוני מהתקרית בה נפל סמ"ר טיוקין נקבע כי הירח היה מלא, וכי באזור בו שהה טיוקין בעת הפגיעה הייתה דלוקה תאורה על הצירים. רחפני נפץ נוספים שחיזבאללה שיגר בלילה פגעו באזורים מוארים ובאזורים שבהם נסעו כלי רכב עם אורות דלוקים. בצה"ל חידדו את ההנחיות ללוחמים בפעילות בלבנון בשעות הלילה.
