שני קצינים וחייל בצבא לבנון נהרגו הבוקר (שבת) בתקיפה ישראלית בדרום לבנון. מצה"ל נמסר כי הרכב שהותקף "נע בצורה חשודה בדרך לכוחות הפועלים באזור", וכי האירוע מתוחקר.
רק לאחר התקיפה התברר שהיו ברכב חיילים לבנוניים, ודובר צה"ל מסר כי מדובר באזור שחיזבאללה פועל בו באופן נרחב ושיש בו התרעות על ירי אל כוחות הצבא - ותנועה במרחב לחימה פעיל מחייבת תיאום עם צה"ל.
עוד נאמר בהודעה, כי צה"ל מתחקר את האירוע ויפיק לקחים. בצבא הדגישו כי הם פועלים נגד חיזבאללה - ולא נגד צבא לבנון.
בהודעה שפרסם צבא לבנון, נאמר כי "התקיפה הברברית רק תחזק את הנחישות להיאבק בניסיונות להכשיל את המאמצים להגיע להפסקת אש מלאה - ולנסיגה של ישראל מן השטחים שכבשה בלבנון".
נשיא לבנון, ג'וזף עאון, התייחס לתקיפה וכתב: "אני מגנה בחריפות את המתקפה הישראלית שפגעה הבוקר בסיור של צבא לבנון וגרמה למותם של שני קצינים וחייל. זאת למרות המאמצים שמשקיעה לבנון במו"מ בוושינגטון בכדי לשים סוף למתקפות הישראלית מבלי שיהיה מי שירתיע אותה".
ראש ממשלת לבנון, נוואף סלאם, הגיב על תקיפת חיילי צבא לבנון, ואמר כי "התקיפה על ידי ישראל היא פשע נוראי, ונחשבת כתקיפה של לבנון וכל הלבנונים".
לפני יומיים, גורם פוליטי במחנה המתנגד לחיזבאללה בלבנון כינה בפני כאן חדשות את ההסכם שהושג בין ישראל ללבנון כ"היסטורי".
במקביל, בכיר ישראלי אמר לכאן חדשות כי ההסכם שהושג העניק ללבנון הזדמנות לפרק את חיזבאללה. עוד הוסיף הבכיר כי בארצות הברית מבינים את העמדה הישראלית ואת המחויבות בישראל לספק הגנה לתושבים במידה וההסכם לא יתממש.
